Mugurii de brad au proprietăţi terapeutice extraordinare. Iată cum se consumă şi ce beneficii au

Mugurii de brad constituie un remediu excelent pentru curăţarea căilor respiratorii. Aceştia conţin substanţe fitochimice, uleiuri volatile, limonene şi silvestren.

Mugurii pot fi păstraţi în pungi de hârtie în frigider, pe o perioadă de 7-10 zile.

Beneficii

Consumul a 5-6 muguri proaspeţi, pe stomacul gol, are următoarele beneficii:

  • contribuie la reglarea poftei de mâncare
  • dezinfectează cavitatea bucală
  • împrospătează respiraţia

Inhalaţii cu muguri verzi

Tratamentul este eficient pentru desfundarea şi curăţarea căilor respiratorii, combaterea răcelilor, stimularea circulaţiei şi oferirea unui tonus pielii la nivelul feţei.

Luaţi o mână de muguri de 4-5 cm şi turnaţi peste ei o jumătate de litru de apă clocotită. Apoi acoperiţi capul cu un prosop şi staţi aplecaţi deasupra vasului, timp de 5-10 minute. După inhalaţie, ţineţi capul acoperit minimum 30 de minute. Evitaţi expunerea la frig timp de 3 ore. Un astfel de tratament făcut de 2 ori pe săptămână are efecte benefice şi asupra tenului palid.

Migrenă, senzaţie de vomă

Consumaţi 4-5 muguri de brad proaspeţi, mestecându-i mai mult timp.

Dureri articulare

Opăriţi muguri de brad cu apă fierbinte, apoi puneţi-i într-un tifon şi aplicaţi pe locul dureros. Puneţi deasupra un material călduros şi tineţi timp de 30-40 de minute, după care îndepărtaţi cataplasma. Ţineţi zona tratată la cald încă 10-15 minute.

Băi pentru copiii care se îmbolnăvesc uşor

Fiebeţi 2 mâini de muguri proaspeţi de brad timp de 2-3 minute în 5 litri de apă. Lăsaţi să se răcească, după care filtraţio şi amestecaţi cu apa de baie.

Notă:

La tratamentele descrise mai sus, poate fi folosit atâta bradul, cât şi molidul, care are proprietăţi identice.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: wildfoodsandmedicines.com, nutriplanet.org