”Nimeni nu poate munci productiv mai mult de 8 ore”: psihoterapeut celebru!

Odihna suficientă este un factor esențial în ceea ce ține de productivitatea muncii. Amy Morin, un celebru psihoterapeut afirmă următoarele:

– Chiar dacă dorim să muncim mult și ne iubim munca, adevărul e că nu putem munci productiv mult timp în decursul unei zile. Deja se știe că 8 ore de muncă sunt maximul ce poate oferi un muncitor obișnuit. Dacă același muncitor ar încerca să muncească mai mul de 8 ore, calitatea și productivitatea muncii lui ar scădea drastic, astfel încât nici nu ar mai fi vreun sens ca acesta să lucreze peste cele 8 ore normale.

Astfel, chiar dacă avem nevoie de bani și vrem să o facem pe eroii la locul de muncă, nu vom putea face asta. Nimeni nu poate munci productiv mai mult de 8 ore. Corpul și mai ales creierul are nevoie de odihnă, iar fără odihnă începem să muncim mai încet și să comitem mai multe erori.

Statistic deja a fost de nenumărate ori demonstrat că productivitatea angajaților care muncesc mai mult de 8 ore scade, chiar și atunci când acești angajați pentru orele lucrare în plus sunt plătiți mult mai bine decât de obicei. Însă aceasta nu este cel mai grav lucru. Cel mai grav fapt constă în aceea că dacă muncim mai mult de 8 ore începem să comitem mult mai multe erori. De exemplu, dacă lucrăm cu cifrele – vom face mai multe erori de calcul; dacă scriem un text – vom face mai multe greșeli de gramatică; iar dacă conducem o mașină – crește cu mult probabilitatea că vom cauza un accident rutier.

Știind aceste lucruri, este important să nu depășim cele 8 ore de lucru.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: huffingtonpost.com