Nu ești gras! Ești doar balonat, și iată cum poți scăpa de asta!

În opinia multor oameni, balonarea este eructația sau flatulența excesivă odată ce ei se simt plini iar burta lor arată ca un balon.

stomachAceastă problemă apare de obicei după o masă copioasă, dar sunt unii oameni care se simt balonați tot timpul. Motivele pentru care apare această problemă sunt următoarele:

Nu bei suficientă apă

Multe probleme de sănătate apar din cauza deshidratării. Acest lucru este cauzat de cafea și alcool, iar dacă le consumi în exces, atunci va trebui să bei 6-8 pahare de apă pe zi. Atunci când organismul este lipsit de apă, el începe să utilizeze lichidele din țesuturi, balonarea, prin urmare, poate fi cauzată de retenția de lichide. Din acest motiv, trebuie să bei mai multă apă.

Constipația

Pentru a scăpa de constipație trebuie să adaugi mai multe alimente bogate în fibre în dieta ta deoarece gazele sunt prinse în spatele fecale. Consumă fibre, treptat, nu toate odată, în caz contrar problema se va agrava. Folosește pâine din cereale integrale în loc de pâine albă, bea cât mai multe piureuri și crește aportul de fructe de pădure.

Ești prea stresat

Unele studii spun că balonarea poate fi cauzată de stres. Atunci când ești neliniștit creierul împiedică sistemul digestiv să funcționeze în mod corespunzător. De asemenea, ai putea fi balonat din cauza constipației și a durerilor de stomac. Odată ce vei scăpa de stres, vei rezolva problema cu balonarea.

Mănânci prea repede

Atunci când mâncarea este mestecată insuficient, organismul începe să o digere mai lent și astfel poate să apară balonarea. De asemenea, este foarte important să iei mușcături mici.

Carbohidrații

Balonarea poate fi cauzată de consumul excesiv de carbohidrați. Dar această problemă poate fi rezolvată prin consumul de alimente cu un nivel scăzut de carbohidrați. De asemenea, înlocuiește zahărul și alcoolul cu legume și fructe.

 

Sursa: fhfn.org

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment