Nu îți poți imagina ce se întâmplă cu corpul tău atunci când bei un pahar de țuică!

Deși unii o critică mult, țuica este băutură sănătoasă dacă este consumată rațional.

Unii numesc această băutură pălincă, alții horincă, răchie sau șliboviță. Este important să știm că țuică nu poate fi numită o băutură mai slabă de 24 de grade. Dacă țuica are între 32 și 48 de grade, atunci ea se numește ”țuică bătrână”, iar dacă are 50-55 de grade – horincă.

tuica

Iată ce beneficii aduce țuica organismului nostru:

1. Țuica ajută mult la digestie, în cazul când consumăm alimente grase, așa cum ar fi slănina sau friptura de porc.

2. Ca efect direct al primului beneficiu, țuica accelerează metabolismul.

3. De asemenea, consumul regulat dar în cantități mici de țuică scade nivelul colesterolului în sânge și previne depunerile de grăsimi pe vasele sangvine. Astfel, cantitatea recomandată de țuică pe zi este de 10 ml.

Trebuie să știm că orice băutură sau aliment poate fi pentru organism medicament sau otravă în același timp. Important este să știm în ce condiții și cantități trebuie consumat acest aliment sau băutură, pentru ca acesta să aducă folos sănătății noastre. Altfel spus, țuica consumată în cantități mici ajută la menținerea sănătății, iar abuzul de țuică o ruinează.

Nu uita să distribui acest articol util prietenilor tăi.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info