Nu mai aruncaţi cojile de nuci. Sunt extrem de benefice şi pot fi folosite în cazul diferitelor probleme

Toate părţile nucii sunt benefice pentru sănătate, chiar şi cojile, atât verzi, cât şi uscate. Acestea au proprietăţi depurative, antinfungice, bactericide, antiseptice, vermifuge, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente, calmante şi de stimulare a tiroidei.

Indicaţii terapeutice

Ceaiul din coji de nuci curăţă sângele şi contribuie la subţierea celui îngroşat, întăreşte stomacul, îmbunătăţeşte funcţia ficatului şi tranzitului intestinal, rezolvă problema incontinenţei urinare, ajută la tratarea infecţiilor cu streptococi, sifilis sau micoze.

Tratamente cu coji de nuci

Deficitul de calciu

Persoanelor ce suferă de deficienţă de calciu le este recomandat consumul regulat de ceai din coji de nuci – 0,5-1 litru.

În cazul varicelor sunt indicate frecţiile sau aplicarea compreselor cu macerat din coajă verde de nucă. Umpleţi un borcan cu coji tăiate mărunt. Turnaţi peste oţet de mere şi lăsaţi la macerat timp de 3 săptămâni.

Macerat pentru curăţarea sângelui

Tocaţi coaja de la 14 nuci uscate şi puneţi la macerat cu ţuică, timp de 2 luni şi jumătate. Luaţi câte o lingură dimineaţa pe stomacul gol, pentru curăţarea vaselor de sânge, în caz de tromboză, chisturi, tumori sau depuneri de săruri.

Macerat împotriva tusei

Pisaţi mărunt 4 nuci verzi cu coajă şi amestecaţi cu o lingură de fructe de soc uscate. Turnaţi peste ele 2 căni de apă şi puneţi la fiert la foc mic, timp de 15 minute. Lăsaţi să se răcească, apoi adăugaţi o lingură de miere. Luaţi câte o linguriţă de 3 ori pe zi, timp de o săptămână.

Ceai din coji de nucă împotriva ulcerului

Preparaţi o infuzie din membranele uscate a 4 nuci şi o cană de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze o oră, apoi strecuraţi şi luaţi câte o lingură dimineaţa, pe stomacul gol.

Afecţiuni digestive, diabet, hipertensiune

Preparaţi o tinctură din membranele uscate ale nucilor. Tocaţi-le mărunt şi umpleţi o treime dintr-un borcan de 500 ml. Umpleţi borcanul cu ţuică şi lăsaţi la macerat timp de 21 de zile. Se strecoară şi se pune într-o sticluţă de culoare închisă. Luaţi câte o lingură, pe care o diluaţi cu jumătate de pahar de apă, cu jumătate de oră înainte de masă.

Oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac

Tocaţi 2 pumni de coji verzi şi preparaţi un sirop, adăugând 1 litru de apă. Fierbeţi 10 minute, apoi adăugaţi 3 cuişoare. Lăsaţi să se răcească, strecuraţi apoi adăugaţi 1 kg de zahăr sau miere. Turnaţi remediul într-o sticlă de culoare închisă. Luaţi câte o linguriţă de sirop, de 3 ori pe zi, după mese.

Varice, dermatoză, dureri reumatice

Umpleţi un sfert de borcan cu coji tocate mărunt şi turnaţi peste ele oţet de mere. Lăsaţi la macerat 2-3 săptămâni. Aplicaţi remediul pe zonele afectate sau faceţi frecţii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info