”Nu trebuie să hrănim cancerul!” Interviu cu prof. dr. Pavel Chirilă despre greșelile de alimentație care ne îmbolnăvesc!

Pavel Chirilă este un doctor român care optează pentru un mod sănătos de viață și care a scris recent o carte despre tipul de alimentație care ne poate cauza cancerul. Aceasta este alimentația pe bază de produse care conțin zahăr alb și săruri nitrice, conținute mai ales în mezeluri.

– Aceste săruri în stomacul nostru se transformă într-o substanță numită dimetil-nitrozamil, care este 100% cancerigenă. Experimentele au arăta că un șobolan care a consumat 14 zile la rând această substanță, a făcut cancer în ziua a 15-ea.

Fumatul la fel este cancerigen și asta se știe deja de multă vreme. Tutunul absoarbe din sol Poloniul, care este un element radioactiv. Acest element ajunge în plămâni și rămâne acolo, provocând în termen mediu și lung cancer.

Zahărul alb la fel este oncogen, cu părere de rău. Deși ne pare un produs, banal, trebuie să spunem că zahărul este un produs industrial. În trecut oamenii luau glucoza doar din miere și fructe, iar zahărul rafinat a apărut abia în 1833. De aceea, organismul nostru nu este acomodat pentru prelucrarea lui și el ne cauzează dismicrobism intestinal.

Amidonul la fel nu este bun pentru noi și nici făina albă. Trebuie să le consumăm cât mai rar.

Alimentația sănătoasă mai presupune o regulă curioasă. Trebuie să evităm fructele și legumele care arată prea bine. Dacă arată prea bine, înseamnă că la asta au contribuit o groază de chimicale.

Ce ține de mezeluri, părerea mea e că ele ar trebuie interzise în general de statul Român. Cel puțin acele mezeluri care conțin săruri nitrice.

De asemenea, trebuie să fim atenți la aditivii naturali pe care le conțin produsele cumpărate. Mai puțini aditivi și E-uri este egal cu mai multă sănătate!

Îți dorim multă sănătate!

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info