Nu trebuie să ignori aceste semne ale tulburărilor tiroidiene. Vezi care sunt acestea!

Glanda tiroidă influențează foarte multe funcții în corpul uman. Atât intensificarea cât și micșorarea activității acestei glande are un impact negativ asupra sănătății noastre.

Cu toate acestea, această glandă ne dă semnale destul de clare că ea are nevoie de ajutor. Iată care sunt semnele și simptomele dereglărilor tiroidiene:

Imagini pentru glanda tiroida semne si simptome

1. Creșterea în greutate – Intensificarea activității glandei tiroide determina îngrășare chiar și în cazul în care alimentația este perfect echilibrată. Chiar dacă mănânci puțin, organismul tău asimilează grăsimi în exces.

2. Balonarea și edemele faciale – Balonarea stomacului poate fi  declanșată de tulburările tiroidiene. În afară de acestea, pot apărea și edeme în zona feței. În așa cazuri, trebuie să pleci repede la doctor.

3. Nervozitatea și anxietatea – Dereglarea hormonală a glandei tiroidiene poate cauza iritabilitate, anxietate și stare de neliniște. De asemenea, pot apărea probleme de concentrare.

4. Dereglarea menstruală – Dereglările glandei determină și o dereglare menstruală. În acest caz, sângerările pot fi fie prea intense, fie prea reduse, până la absența totală a ciclului menstrual.

5. Sensibilitatea la căldură sau frig– În acest caz, oamenii cu probleme sunt fie sensibili la căldură, fie sensibili la frig.

6. Cădere a părului și paloarea feței – Hipotiroidismul poate determina uscarea excesivă a tenului și a tegumentelor corpului, iar uscarea excesivă a pielii capului poate determina căderea părului.

7. Durerile musculare – Pe lângă cele enumerate mai sus, hipotiroidismul generează dureri musculare și de tendoane, chiar dacă s-a depus un efort fizic mic.

8. Scăderea concentrație și amețeală – Hipertiroidismul  duce la deteriorarea capacității de concentrare și la amețeală.

Nu trebuie să ignori aceste simptome. Dacă ai observat ceva suspect, adresează-te imediat unui specialist endocrinolog.

Îți dorim multă sănătate.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoși.com

Sursa: healthylifetricks.

Add Comment