Nu vei mai privi bananele ca mai înainte după ce vei citi asta!

Ne-am obișnuit cu bananele atât de mult încât ele au devenit un produs banal pentru noi. Însă puțini cunosc beneficiile acestor fructe exotice pentru sănătatea noastră.

Nu trebuie să credem că bananele se reduc doar la conținutul de zaharoză, fructoză și glucoză. În realitate ele posedă o gamă largă de elemente, aminoacizi, vitamine și minerale, care au un efect foarte complex asupra organismului. O singură banană consumată este în stare să facă corpul nostru să lucreze în alt regim!

În continuare vom enumera efectele asupra sănătății ale consumului regulat de banane:

Scapi și previi depresia – bananele conțin compuși similari cu hormonii fericirii, de aceea atunci când mâncăm banane tristețea și depresia dispar.

Scapi de constipație – aminoacizii din banane relaxează mușchii intestinali, astfel încât constipația este eliminată.

Reglezi în mod natural tensiunea arterială – astfel, organizația US Food and Drug Administation a inclus bananele în lista produselor care scad presiunea arterială.

Tratezi ulcerele stomacale – datorită texturii moi a acestor fructe.

Scapi de arsurile la stomac – bananele sunt fructe alcaline, de aceea ele neutralizează acidul gastric în exces din stomac.

Întărești nervii – vitamina B din banane are proprietatea de a fortifica sistemul nervos, astfel încât devii mai rezistent la stres și iritație.

Ajuți memoria – un studiu din anul 2014 realizat de specialiștii de la Oxford a arătat că persoanele care consumă banane mai des pot memoriza mai multe informații.

Scapi de boala dimineții – dacă zilnic între mese consumi câte un shake de banane.

Acum când știi cât de bune sunt bananele este cazul să le consumi cu orice ocazie! Îți recomandăm să înlocuiești unele produse dulci de panificație (așa cum ar fi chiflele) cu banane. Vei avea doar de câștigat din asta!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: undergroundhealth.com