Nucile reprezintă un aliment, dar şi medicament extrem de valoros. Iată motivele pentru care trebuie să consumăm nuci

Nucile ar trebui incluse în alimentaţia zilnică pentru că sunt un aliment extrem de sănătos. Potrivit specialiştilor, consumul zilnic a 5 nuci oferă o bună protecţie împotriva bolilor de inimă.

gretskie-orekhi-poleznye-svoistva_620x280

Nucile reduc nivelul de colesterol, măresc elasticitatea vaselor sanguine, asigurând o bună circulaţie a sângelui, la doar 4 ore după după consum. Şi asta întrucât conţin antioxidanţi, vitamina E, acizi graşi omega 3, fenoli etc.

Iată motivele pentru care ar trebui să mănânci nuci:

1. Reduc nivelul de colesterol. Nucile, arahidele, migdalele, datorită grăsimilor sănătoase, fibrelor şi vitaminei E, scad colesterolul. Potrivit specialiştilor de la Universitatea Loma Linda din California, cantitatea ce trebuie consumată zilnic constituie 67 de grame.

2. Previn bolile cardiovasculare. Un sfert de cană conţine 90% din doza zilnică necesară de acizi graşi Omega 3.

3. Scad riscul de stop cardiac.

4. Sunt o sursă de grăsimi bune. O mână de nuci, migdale, fistic sau seminţe de floarea-soarelui (neprăjite) asigură necesarul zilnic de grăsimi bune.

5. Ajută la slăbit. Se recomandă ca nucile să se consume crude, fără sare, ulei şi alte condimente. În caz contrar devin nocive.

Întrucât sunt foarte săţioase şi bogate în proteine, acestea nu influenţează greutatea corporală.

6. Sunt un bun remediu împotriva insomniei. Nucile sunt bogate în magneziu, iar dacă mănânci o mână de nuci cu 1-2 înainte de somn, vei dormi liniştit.

7. Combat stresul. Studiile au demonstrat că întregul complex de vitamine B este un bun remediu împotriva stresului, relaxând sistemul nervos.

8. Calmează durerile. Datorită vitaminei B1 pe care o conţin, nucile reduc durerile. Aaceastă vitamină ajută la buna funcţionare a musculaturii şi creşte toleranţa la durere.

9. Ajută în caz de diabet. Un studiu din 2010 arată că un consum zilnic de 56 de grame de nuci, ameliorează diabetul de timp 2, dilatând vasele de sânge şi îmbunătăţind fluxul sanguin.

10. Previn cancerul. Datorită faptului că sunt bogate în acizi Omega 3, fibre, vitamina E, magneziu şi acid folic, nucile sunt unul dintre cele mai bune remedii naturale ce previn apariţia cancerului.

11. Previn constipaţia. Întrucât sunt bogate în fibre, nucile asigură un tranzit intestinal complet şi o bună funcţionare a sistemului digestiv.

12. Pentru buna funcţionare a creierului. Consumul zilnic de nuci îmbunătăţeşte memoria şi sistemul nervos.

13. Asigură longevitatea. Nucile încetinesc procesul de îmbătrânire, îmbunătăţind calitatea pielii şi contribuind la crearea de celule sănătoase.

14. Întăreşte oasele. Datorită proteinelor, nucile menţin sănătatea oaselor, muşchilor, pielii şi celulelor. Pentru rezultate mai bune, se recomandă un consum de 65 de grame pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective:  lifespa.com, articles.mercola.com

Add Comment