Nucile sunt foarte benefice în cazul unor boli cum ar fi diabetul, afecţiunile cardiovasculare şi alte boli cronice

Nucile sunt alimente foarte bogate în calorii, grăsimi şi proteine. Sunt benefice în caz de diabet, afecţiuni cardiovasculare şi alte boli.

A bowl of walnuts is sitting on a rough wooden table. There are loose walnuts beside the bowl. One nut is cracked open, surrounded by the parts of its shell. The bowl is blue and white striped and casts a strong shadow onto the textured surface beneath it.

Potrivit studiilor realizate de către cercetătorii de la Universitatea Maastricht, s-a constatat că persoanele ce au consumat zilnic 8-9 g de nuci, au prezentat un risc mai scăzut de boli cronice. Aşadar, consumul de nuci a avut următoarele efecte:

  • a redus cu 45% riscul bolilor Alzheimer şi Parkinson
  • a redus riscul cancerului cu 39%
  • a redus riscul de diabet cu 30%

Acest studiu a fost suţinut şi de cercetătorii de la Universitatea Harvard. Aceştia au urmărit timp de 30 de ani persoane ce consumau zilnic nuci şi au descoperit că au fost cu 20% mai puţin predispuse la deces.

O altă cercetare, de asemenea, a constatat că dieta bogată în nuci a fost asociată cu creşterea longevităţii în rândul femeilor.

Beneficii

Nucile menţin sănătatea vaselor de sânge din jurul inimii şi îmbunătăţesc starea generală a corpului, datorită unui aminoacid numit L-arginină.

Pentru consumul zilnic sunt recomandate oricare tip de nuci. Acestea pot fi adăugate în diversele feluri de mâncare.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: naturalnews.com