O limonadă energizantă, săţioasă şi delicioasă de banane

Bananele conțin minerale, microelemente precum potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, fier și cupru, vitamina B6, fibre, glucide, dopamină şi catechine – flavonoidele care reduc riscul bolilor cardiovasculare.

Fructele au efecte diuretice, laxative și antiscorbutice. Acestea sunt săţioase și mențin tranzitul regulat, datorită conținutului de fibre.

Consumul de banane îmbunătăţeşte sănătatea inimii, previne creșterea tensiunii arteriale, oferă energie și măreşte rezistența fizică.

De asemenea, bananele combat depresia, induc o stare de relaxare, îmbunătățesc dispoziția și reduc simptomele sindromului premenstrual. Iar dacă sunt consumate seara, acestea previn crampele musculare.

Bananele verzi sunt benefice pentru cei ce suferă de diabet, deoarece contribuie la scăderea glicemiei, iar cele bine coapte cresc nivelul zahărului în sânge.

Ingrediente:

  • 3 banane
  • 2 lingurițe
  • ½ portocală
  • suc și coajă de lămâie
  • apă

Mod de preparare:

Decojiți bananele, rupeți-le bucăți și puneți-le în blender. Adăugați mierea, sucul de portocală proaspăt stors, puțin suc de lămâie. Adăugați o cantitate egală de apă și amestecaţi până la omogenizare. Pentru a spori efectul tonifiant și energizant, puteți adăuga 1 lingură/linguriță de polen poliflor crud.

Limonada poate fi preparată şi manual. Tăiați bananele mărunt și pisați-le cu o furculiță într-un bol adânc, până obțineți un piure fin, adăugați mierea și frecați până la dizolvare. Adăugați sucul de citrice proaspăt și amestecați. Turnați peste pasta obținută o cantitate egală de apă și amestecați.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: authoritynutrition.com, foodmatters.com