O mască eficientă şi alte modalităţi de a spune adio căderii părului.

Pierderea părului este o problemă destul de răspândită a sexului puternic. Cauzele sunt diverse: predispoziţie genetică, tulburări hormonale şi chiar stres. Iar utilizarea uscătoarelor de păr, produselor chimice şi vopsirea deasă fac problema căderii părului să devină actuală şi pentru femei.

Există mai multe tipuri de chelie şi în cazurile cele mai severe, este necesară consulatrea unui specialist. Dar, există metode care, cu toate că nu tratează pe deplin, dar îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi microcirculaţia zonelor de creştere a părului. Următoarele remedii populare îţi vor fortifica părul şi mai mult.

COMBATEREA CHELIEI

лысый мужчина

1. Infuzie de brusture şi urzici

Se amestecă 2 linguri de frunze de urzică şi aceeaşi cantitate de rădăcini zdrobite de brusture. Se toarnă peste amestec 200 ml de apă clocotită. După 15 minute strecoară infuzia şi aplic-o pe păr după spălare.

2. Tinctură cu alcool

Se amestecă 4 linguri de suc de ceapă, 6 linguri de decoct de rădăcini de brusture şi 1 lingură de coniac. Zilnic se freacă zona afectată de chelie.

3. Praf de muştar

Se adaugă puţin praf într-o cantitate mică de apă caldă. Se va obţine o pastă ce se aplică prin masare pe zona problematică. Procedura se efectuează zilnic. Se cere precauţie: de îndată ce simţi o senzaţie de arsură, spală imediat cu apă!

4. Suc de aloe

Se recomandă aplicarea prin frecare a sucului de aloe pe zonele afectate de chelie.

5. Sare

Pe capul spălat, în zonele unde lipseşte părul, se aplică o lingură de sare şi se lasă sub o folie timp de 15 minute. Apoi se clăteşte părul cu apă caldă. Procedura se efectuează de fiecare dată după spălarea părului.

6. Măşti

Poţi face o mască din sare şi chefir: toarnă un pahar de chefir peste 50 de grame de sare grunjoasă. Poţi adăuga şi câteva picături de ulei esenţial, care are efect vasodilatator (mentă, rozmarin, busuioc). Amestecă ingredientele cu o lingură de lemn şi aplică masca pe părul ud. Înfăşoară capul şi aşteaptă jumătate de oră. Cel mai bine e să speli cu şampon pentru copii.

Iar dacă amesteci 2 linguri de ulei de ricin, 1 gălbenuş şi o lingură de miere de albine, vei obţine o mască foarte eficientă, care trebuie aplicată pe zona afectată pentru 2-4 ore, apoi spălată cu apă caldă şi şampon.

7. Masaj

Este procedura cea mai plăcută! Fă masaj la cap cât mai des. Înainte de spălarea părului poţi masa scalpul cu degetele, înmuindu-le în ulei de nucă de cocos sau de brusture. Nu fi leneş – îţi va lua doar câteva minute!

În general, pentru ca părul să crească bine, mănâncă mai multe alimente bogate în proteine şi cele care conţin o varietate de vitamine, în special A şi E şi microelemente – potasiu, magneziu şi zinc.

Starea părului depinde foarte mult de alimentaţia corectă, aşa că nu neglija acest fapt şi părul tău va străluci de sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment