O sursă infinită de sănătate: pătrunjelul!

Pătrunjelul este folosit în bucătăria românească de sute de ani, însă de ceva timp el a devenit subiectul cercetărilor medicinale. În urma acestor cercetări s-a determinat că pătrunjelul conține vitamina C și K, betacaroten, uleiuri esențiale, flavonoide, calciu, fier, mangan, sulf și inositol.

Acest fapt permite ca pătrunjelul să-și găsească o mulțime de utilizări pe lângă cea clasică în calitate de condiment.

Iată ce proprietăți are această plantă:

Elimină toxinele – pătrunjelul este un remediu puternic contra toxinelor. El le elimină din organism și în paralel fortifică sistemul imunitar, fapt care ne pune la adăpost de viruși, bacterii și infecții. De asemenea, pătrunjelul contribuie la curățarea rinichilor.

Vindecă inima – consumul regulat de pătrunjel este benefic și chiar recomandat pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Acesta fluidizează sângele și dizolvă cheagurile, prevenind astfel toate bolile care derivă din aceste afecțiuni. Tensiunea arterială la fel se normalizează în urma consumului regulat de pătrunjel.

Eficient contra dezechilibrului hormonal – pătrunjelul calmează simptomele de premenopauză și normalizează ciclul menstrual. În plus, asigură fertilitatea și îmbunătățește activitatea ovarelor.

Bun în caz de gută și reumatism datorită efectelor sale anti-inflamatorii.

Apără ficatul și tratează bolile hepatice. Persoanele cu aceste afecțiuni trebuie să consume pătrunjel în cantități cât mai mari.

Împrospătează respirația – pătrunjelul este un remediu perfect contra mirosului neplăcut din gură. Nu trebuie decât să mestecăm câteva frunze de pătrunjel timp de câteva minute.

Neapărat distribuie acest articol util prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: care2.comwhfoods.com