Omenirea a uitat complet de ea, dar această plantă este cea mai sănătoasă și utilă din lume!

Măcrișul a început să fie o plantă tot mai puțin folosită, deși aceasta este mai bogată în vitamina C decât lămâia!

Această plantă nu este originară de pe plaiurile noastre, ea fiind adusă din Asia îndepărtată. Însă la noi s-a prins foarte bine, iar unii o folosesc în alimentație cu regularitate.

Și bine fac! Măcrișul posedă atât de multe proprietăți terapeutice, încât cu greu ar putea fi alcătuită lista completă a acestora. Nu întâmplător mulți specialiști o numesc ”cea mai sănătoasă plantă din lume”.

8kllcbl

Frunzele acestei plante pot fi consumate proaspete sau sub formă de suc. Dacă dorim să facem un suc de frunze de măcriș acesta ar trebui ulterior dizolvat în 5 părți de apă, pentru că este extrem de concentrat. De asemenea, acest suc este atât de bogat în substanțe utile încât nu are nici un rost să-l bem zilnic. O dată la 2-3 zile este mai mult decât suficient.

Poți prepara și o salată de măcriș. Strivește 2 căței de usturoi peste frunzele de măcriș, adaugă ulei de măsline, puțin suc de lămâie, sare și piper și salata este gata!

Iată la ce boli și afecțiuni ajută măcrișul:

  • Previne bolile cardiovasculare de orice tip;
  • Previne cancerul;
  • Este recomandat fumătorilor (scoate metalele grele din plămâni);
  • Tratează problemele de piele.

Pentru a trata problemele de piele să recomandă să faci comprese cu frunze de măcriș. Pentru asta câteva frunze de măcriș se freacă în palmă după care se umezesc cu puțin alcool și se aplică pe zona dorită (alcoolul este necesar pentru o pătrundere mai puternică a uleiurilor din măcriș).

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: besthealthyguide.com