Orele la care trebuie să mănânci ca să slăbeşti!

Este bine cunoscut faptul că pentru a slăbi trebuie să duci un mod sănătos de viaţă, adică unul care combină alimentaţia echilibrată cu activităţile fizice. Totuşi, este mai puţin cunoscut faptul că alimentaţia echilibrată înseamnă şi un orar al meselor bine stabilit, care dacă este respectat te poate ajuta să slăbeşti.

Un studiu realizat la Universitatea Harvard a concluzionat că mesele trebuie sincronizate cu ritmul circardian după cum urmează:

Micul dejun: în perioada 6:30 – 9:45. Masa trebuie să fie bogată în proteine ca să împiedice organismul să acumuleze grăsime, dar să menţină senzaţia de satietate pe parcursul zilei.

Prima gustare: la 2-4 ore după micul dejun. Este opţională şi are rolul de a energiza corpul pentru a rezista până la prânz. O gustare recomandată este o mână de migdale crude.

Prânzul: până la ora 15:00. A fost demonstrat că persoanele care iau prânzul până la ora 15:00 au şanse mai mari să slăbească.

A doua gustare: la 2-4 ore după prânz. Este opţională. Are rolul de a reduce din apetit în timpul cinei. O gustare recomandată sunt fructele şi legumele proaspete.

Cina: în perioada 17:00 – 19:00. A fost demonstrat ştiinţific că alimentaţia după orele 19:00 favorizează acumularea grăsimilor în organism. Mai mult ca atât, alimentaţia târzie afectează şi calitatea somnului.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: goodtoknow.co.uk