Pelinul curăță tot corpul de impurități și regenerează ficatul.

Cu toții cunoaștem că pelinul are un gust deloc plăcut și este foarte amar. Însă această amărăciune a pelinului ascunde în sine proprietăți medicinale excepționale!

Pelinul este o plantă care poate fi folosită pentru a trata o serie de afecțiuni.

Astfel, pentru a regenera ficatul este nevoie să toci mărunt 100 grame de pelin (poți folosi și planta uscată), după care să pui acest pelin într-un vas și să torni deasupra 400 ml de alcool de 60 de grade. Lasă pelinul la macerat pe 2 săptămâni într-un loc răcoros și întunecos. Nu uita să agiți vasul zilnic.

După 2 săptămâni strecoară alcoolul. Administrează de 3 ori pe zi înainte de masă câte 10 picături de tinctură de pelin pentru a regenera celulele hepatice și a elimina balonarea.

De asemenea, poți folosi pulberea de pelin în alimentație, așa cum făceau vechii șumeri acum 5000 de ani ori monahii din occident 400 de ani în urmă.

Pelinul are numeroase proprietăți, de aceea poate fi consumat sub orice formă (verde, uscat, tinctură, ceai, etc), important este ca el să ajungă în interiorul nostru.

Cu ajutorul lui ne vom putea menține ficatul și stomacul în stare bună.

Îți recomandăm o cură de ceai de pelin (1 linguriță de pelin la 400 ml). Bea zilnic câte 2 căni de ceai de pelin pentru a face stomacul perfect sănătos și a preveni ulcerele la stomac.

Nu uita să distribui prietenilor tăi acest articol util!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: naturalremedies.orgglobalhealingcenter.com