Pepenele galben contribuie la reglarea tensiunii, menţine acuitatea vizuală, tratează bolile de piele şi ajută la slăbit

Pepenele galben este fructul care, potrivit specialiştilor, poate face minuni. Conţine de 4 ori mai multă vitamina C şi A decât pepenele verde. De asemenea, conţine potasiu, care este recomandat pentru reducerea cantităţii de sodiu din organism, având efecte benefice pentru inimă şi sistemul imunitar.

Hipertensiune, aritmie cardiacă

Consumând pepene galben, organismul va beneficia de un aport de potasiu de 110 % din necesarul zilnic. Nivelul sodiului va fi redus, astfel fiind înlăturat din ţesuturi de către apa organică şi substanţele diuretice din pepene. Astfel, va fi reglată tensiunea arterială şi ritmul cardiac.

Consumaţi în sezon câte 1 kilogram de pepene pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

Oboseala oculară, scăderea acuităţii vizuale

Fructul conţine pigmenţi, care au rol important în menţinerea acuităţii vizuale, protejând ochii de apariţia afecţiunilor precum cataracta sau glaucomul.

Consumaţi câte 500 g de pepene galben, zilnic, timp de 6 săptămâni.

Colesterol şi trigliceride mărite

Pepenele galben conţine fibre care împiedică asimilarea grăsimilor saturate. Prezenţa vitaminei A contribuie la prevenirea colesterolului rău şi depunerea acestuia pe pereții vaselor de sânge.

Consumaţi 1 kilogram de pepene galben, zilnic, timp de 4 săptămâni.

Diabet

Pepenele galben mai conţine şi calciu, potasiu şi vitaminele A, B, C care păstrează echilibrul metabolic necesar în caz de diabet. Astfel, sunt prevenite complicaţiile la nivelul sistemului nervos, al arterelor, ochilor şi rinichilor.

Consumaţi zilnic 300-500 g de pepene galben, pe durata sezonului.

Boli de piele

Datorită efectului răcoritor şi antiinflamator, pepenele este recomandat în tratarea bolilor de piele, precum alergiile şi dermatozele infecţioase, însoţite de mâncărimi şi usturime.

Pe durata curei, excludeţi din meniu carnea şi alimentele sintetice sau conservate. Luaţi o linguriţă cu vârf de pulbere de trei-fraţi-pătaţi (viola tricolor), de 3 ori pe zi , pe stomacul gol, cu puţină apă.

Consumaţi zilnic 1 kilogram de pepene galben, zilnic, tip de 10-12 zile.

Slăbire

Pepenele galben oferă o senzaţie de saţietate. Consumat înainte de masă, pepenele galben reduce pofta de mâncare, contribuind la o slăbire naturală cu eforturi minime.

Consumaţi zilnic 300-500 g de pepene galben, pe parcursul sezonului.

Degenerescenţă maculară

Fructul reduce cu 40% riscul de degenerescenţă maculară.

Consumaţi zilnic 1 kilogram de pepene galben, pe parcursul sezonului.

Ten ofilit sau uscat

Pepenele galben are efecte hidratante pentru tenul ofilit sau uscat. Puneţi felii subţiri de pepene galben pe faţă şi ţineţi timp 15-20  minute, sau faceţi masaj cu suc proaspăt.

Precauţii
În caz de colită de fermentaţie, diaree acută sau cronică, gastrită hiperacidă, pepenele este recomandat în cantităţi mici.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: questcareurgent.com, strana-sovetoff.ru