Piureul din ţelină este foarte benefic în bolile fierii. În plus, reglează tensiunea şi scade aciditatea şi colesterolul

Piureul din rădăcină de ţelină conţine fibre alimentare, care contribuie la stimularea evacuării bilei din colescit. De asemenea, acest aliment previne apariţia litiazei biliare, reglează tensiunea arterială, reduce aciditatea şi colesterolul, nivelul fluidelor în organism şi facilitează eliminarea pietrelor vezicii biliare şi urinare.

Piure din rădăcină de ţelină

În cazul în care aveţi probleme cu fierea, este bine să cunoaşteţi principalele simptome ale afecţiunii: durerea subcostală dreaptă, greaţă şi gustul amar.

Iată o reţetă benefică pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale colecistitului.

Ingrediente:

  • 1 kg de rădăcină de ţelină
  • 100 ml de lapte sau apă
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare grunjoasă sau marină, după gust
  • câteva frunze de ţelină pentru decor

Mod de preparare:

Puneţi la foc o oală mare de apă, în care adăugaţi puţină sare. Curăţaţi  ţelina de coajă şi spălaţi-o bine cu apă rece. Apoi tăiaţi-o cubuleţe de aceeaşi mărime. Adăugaţi ţelina în apa clocotită şi lăsaţi să fiarbă timp de 20-30 de minute, până devine fragedă. După care scurgeţi apa şi pisaţi ţelina, adăugaţi laptele, uleiul de măsline şi un praf de sare. Amestecaţi bine până obţineţi o pastă fină.

Acest piure este o alternativă la cel de cartofi, are un gust fin şi aromă delicată, astfel poate fi servit ca garnitură la diverse bucate.

Piureul poate fi consumat de orice persoană. Proprietăţile ţelinei contribuie la buna funcţionare a precesului de digestie, fiind indicat, în special, persoanelor care suferă de afecţiuni gastro-intestinale.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: simplyrecipes.com