Planta Angelica tratează eficient peste 80 de afecţiuni. Iată cum o poţi folosi

Planta numită Angelica conţine uleiuri eterice, acizi organici, acizi graşi, taninuri, substanţe amare, glucide şi vitamine din complexul B. Are proprietăţi sudorifice, antibiotice şi digestive.

În scop terapeutic, se recoltează primăvara şi la sfârşitul verii, se usucă şi se foloseşte după un an.

Eficientă în tratarea a peste 80 de afecţiuni interne

Iată unele dintre aceastea: stări depresive, astenie, isterie, dificultăţi de concentrare, întârziere de dezvoltare mentală la copii, colita de fermentaţie şi de putrefacţie, gastrită hipoacidă, indigestie, ulcer gastro-duodenal, epidemii, rahitism, tulburări hormonale la femei, cancer, boli infecţioase grave (TBC, hepatită virală, scleroză în plăci, ciroza, paralizie).

Specialiştii recomandă uleiul eteric din seminţe, în doze moderate de câte 3 picături pe zi, pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Indicată în epuizarea sistemului nervos

Infuzia preparată din tulpinile şi rădăcinile plantei  ajută în tratarea astmului şi epuizarea sistemului nervos. Rădăcina rasă şi măcinată de Angelica este eficientă în caz de anemie, balonare, aerofagie, bronşită, guturai şi gripă. Seminţele folosite la preparare infuziilor (o linguriţă la o cană cu apă) calmează stările de agitaţie, depresia şi durerile de cap. Consumaţi câte 2 căni pe zi, până la ameliorarea bolii.

Elimină blocajele

Tratamentul cu Angelica elimină blocajele care se manifestă prin balonări şi vomă. Din tulpina plantei se prepară băuturi tonice şi relaxante în toată Europa.

Contraindicaţii: Sunt interzise femeilor gravide şi diabeticilor.

Administrare

Infuzia indicată în caz de astm

Ingrediente: Frunze, flori şi tulpini de Angelica uscate şi măcinate.

Mod de preparare: Adăugaţi o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită într-o cană cu apă fierbinte. Beţi zilnic câte 2 căni, timp de 20 de zile pe lună. Apoi faceţi o pauză de 2 săptămâni, după care puteţi relua tratamentul.

Lichiorul, tonic general

Ingrediente: 20 de tulpini verzi de Angelica, 1 g de nucşoară, 10 cuişoare, 1,5 l alcool de 70 grade preparat din fructe, 1 kg de zahăr şi 500 ml de apă.

Mod de preparare: Puneţi tulpinele şi condimentele la macerat în alcoolul de fructe. Separat, preparaţi un sirop din zahăr şi apă. După 15 zile strecuraţi preparatul, iar în alcoolul rămas adăugaţi siropul. Păstraţi lichiorul la rece, în sticle închise ermetic. Consumaţi câte o lingură de 3 ori pe zi.

Vinul este benefic pentru digestie

Ingrediente: 2 litri de vin de pelin, 5 rădăcini de Angelica şi 10 linguri de miere.

Mod de preparare: Maceraţi ingredientele în vin la o temperatură de 18 grade, timp de 10 zile. Apoi filtraţi vinul şi păstraţi sticlele închise ermetic. Luaţi câte o lingură de 3 ori pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info