Planta care elimină viermii şi paraziţii din organism, tratează afecţiunile ficatului şi ale rinichilor şi vă ajută să renunţaţi la fumat

Pelinul este considerat un remediu excelent, datorită principiilor sale active, în tratarea numeroaselor afecţiuni.

Pelinul este foarte eficient pentru cei care nu pot renunţa la fumat.

Planta stimulează secrețiile gastrice, este un bun diuretic şi laxativ, dezinfectează, menține sănătatea țesuturilor, previne apariția viermilor și paraziților intestinali și contribuie la eliminarea acestora.

Cu ajutorul pelinului pot fi tratate afecţiuni hepatice şi renale.

De asemenea, planta contribuie la tratarea afecțiunilor ginecologice, dermatite, combaterea hemoroizilor, vindecarea arsurilor de orice tip și a plăgilor purulente.

Iată câteva moduri de preparare şi utilizare a pelinului:

1. Capsulele de Pelin – eficiente, deoarece păstrează intacte proprietățile curative ale plantei. În afecțiunile biliare se recomandă câte două capsule, de două ori pe zi, iar în ascită câte patru capsule, cu o cană de ceai de rădăcină de dud.

2. Ceaiul de Pelin – se poate bea şi se folosește extern sub formă de comprese și spălături. Este recomandată utilizarea ceaiului în caz de candidoză, vaginite, răceală, gastrite, intoxicaţii, afecţiuni ale ficatului, pancreasului şi bilei.

3. Tinctura de Pelin – excelentă împotriva paraziților și viermilor intestinali, pentru tratarea gastritei hipoacide, dar și în curele de slăbire. Se iau câte zece picături, dimineaţa, pe stomacul gol.

4. Uleiul de Pelin – este foarte benefic în tratarea afecțiunilor dermatologice.

5. Sucul de Pelin – se bea pentru tratarea unor afecțiuni cronice sau toxice ale ficatului, a crampelor, a unor afecțiuni ginecologice, a astmului bronșic și a durerilor de cap, dar și pentru litiază biliară și insomnie.

6. Siropul de Pelin – poate fi obţinut din 15 linguri de frunze proaspete tocate, peste care adăugați miere, cât să umple un borcan. Acesta stimulează pofta de mâncare la copii. Util în cure de detoxifiere și pentru tratarea problemelor aparatului digestiv.

7. Pulberea de Pelin – se folosește pentru eliminarea viermilor intestinali. Luați câte o linguriță rasă, de trei ori pe zi.

Precauții:

Pelinul este interzis femeilor însărcinate.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: 100trav.su, detki-roditeli.ru