Plante de apartament ideale pentru dormitor

Există o mulțime de plante de interior care absorb oxigenul. Însă aceste 9 plante sunt ideale pentru dormitor, deoarece ele dimpotrivă, eliberează oxigen. Ele purifică aerul de toxinele care apare pe frunze sub formă de strat de praf. Acestea trebuie neapărat șterse, altfel cristalele nocive revin înapoi în aerul pe care îl respirăm. Plantele nu trebuie să stea prea aproape de pat – nu mai aproape de doi metri. În caz contrar, energia activă a creșterii lor ne va tulbura somnul.

1. Chlorophytum (Planta păianjen) neutralizează substanțele toxice (în special formaldehida), curăță aerul de microorganisme. Umidifică aerul. Patru plante de chlorophytum ținute într-o odaie de 10 m² pot curăța aerul în 24 de ore în proporție de 70-80 la sută.

1341129663_hlorofitum

2. Spathiphyllum (Crinul Păcii) absoarbe substanțele nocive din aer care ajung în apartamentul nostru prin ferestre. Spathiphyllum este o plantă potrivită pentru oricine, ea poate fi pusă în orice cameră, dar noi vă recomandăm să o puneți în dormitor, pentru a avea un somn liniștit și sănătos.

3. Aloe Vera reduce conținutul de substanțe toxice (absoarbe până la 90% din formaldehida emisă de PAL-ul din care este confecționată mobila), în timpul nopții eliberează oxigen și absoarbe dioxidul de carbon.

4. Kalanchoe (Calandiva) eliberează în timpul nopții oxigen. Pe lângă faptul că înflorește foarte frumos, ea ajută la ameliorarea depresiei.

42585

5. Begonia neutralizează substanțele nocive și microbii. Această plantă este un simbol al bunăstării materiale. Parfumul ei ameliorează depresia. În special este binevenită în dormitorul persoanelor în vârstă și a celor bolnave.

6. Mușcatele distrug microbii, ozonează aerul, alungă stresul, ajută la normalizarea hormonilor sexuali feminini și la combaterea insomniei. Dar, atenție – ea poate provoca alergii.

7. Sansevieria (Limba soacrei) este planta perfectă pentru dormitor. Cu toate că majoritatea plantelor pe timp de noapte absoarbe oxigenul, sansevieria, dimpotrivă, îl produce în timpul nopții. În interiorul unei locuințe, pentru a menține nivelul dorit de oxigen este nevoie de 6-8 plante de sansevieria la o singură persoană.

08050de138c3

8. Cactusul este foarte util. Este mai bine să-l cumpărați cu spinii lungi. Această plantă distruge microbii și reduce nivelul de ionizare nocivă a aerului, protejându-ne de radiațiile electromagnetice. De aceea, se recomandă să puneți această plantă în camerele unde se află calculatorul sau televizorul.

9. Laurus (Laur) este o plantă de apartament recomandată persoanelor care suferă de insomnii. O crenguță de laur ținută la căpătâiul unui copil, la momentul respectiv era considerată cel mai bun remediu împotriva insomniei copiilor. Adulții dorm bine în prezența lavandei și a rozmarinului, care pot fi cultivate și în ghivece.

Botanic+Serrat+Laurel+florecillas

Deoarece plantele de apartament purifică bine aerul, noi inhalăm mai puține substanțe nocive care ne afectează sănătatea.

Să fiți sănătoși!

Autor text: Perfect-ask.com