Potrivit cercetătorilor ruși, rugăciunea previne numeroase boli, elimină stresul și accelerează vindecarea

Credincioșii nu au urme de îndoială în privința puterii de vindecare a rugăciunii.

În prezent, tot mai multe universități, centre de cercetare medicală din cadrul celor mai importante spitale din SUA, susțin că credința în Dumnezeu are numeroase beneficii. Dr. Harold și G. Koening de la Universitatea Duke au declarat că, potrivit studiilor, rugăciunea poate preveni apariția afecțiunilor și grăbește vindecarea.

În urma analizei a peste 1500 de studii medicale, s-a ajuns la concluzia că persoanle religioase au o sănătate fizică și psihică mult mai bună.

Rugăciunea este o formă de comunicare cu Dumnezeu, stabilirea unei relații cu divinitatea, cu sfinții sau cu îngerii.

Oamenii de știință de la Universitatea din Sankt-Petersburg au demonstrat că vindecarea miraculoasă datorită trăirii duhovnicești este o realitate și au ajuns la concluzia că multe schimbări fizice și mentale pot avea loc în timpul rugăciunii sau ceremoniilor religioase.

De asemenea, s-a descoperit faptul că la persoanele aflate într-o stare de rugăciune profundă se oprește complet cortexul cerebral, ceea ce indică un sentiment de siguranță deplină și lipsa stresului.

Profesorul Slezin, directorul Laboratorului de Neuropsihologie din cadrul Institutului de Cercetare și Dezvoltare a Neuropsihologiei din St. Petersburg, a ajuns la concluzia că un călugăr, care se roagă, are cortexul cerebral complet oprit, lucru ce a fost observat doar la copiii de până la trei luni, atunci cand se simt în siguranță.

Atunci când oamenii cresc, sentimentul de siguranță este tot mai redus, iar activitatea cerebrală este în creștere. Profesorul Slezin a mai declarat că rugăciunea este un remediu puternic și, pe lângă faptul că reglează toate procesele organismului, dar, de asemenea, reface structura afectată a conștiinței.

De asemenea, oamenii de știință au demonstrat că în urma rugăciunii, tensiunea arterială se normalizează, cât și celelalte valori sanguine. Majoritatea bolilor apar în urma situațiilor negative și problemelor mentale, care pot dispărea în timpul rugăciunii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: worldtruth.tv