Potrivit studiilor, acest fruct preţios poate vindeca pierderea de masă osoasă

Prunele au efect laxativ, dar şi sunt un excelent tonic pentru oase. Ele sunt bogate în nutrienţi esenţiali pentru a menţine oasele puternice şi sănătoase.

125189285_88f75ec411b0d35f383b57faf21a384c

Prunele previn pierderea de masă osoasă

Potrivit unor studii, prunele uscate au proprietatea de a combate pierderea osoasă. Prunele uscate au o densitate nutriţională mai mare decât cele în stare proaspătă, întrucât conţin mai puţină apă.

S-au efectuat teste pe animale de laborator şi s-a constatat că prunele uscate inversează pierderea osoasă.

Un al studiu arată că, la femeile ce consumă zilnic prune uscate în perioadă de după menopauză au crescut markerii formării osoase şi fosfataza alcalină.

Sănătatea oaselor previne osteoporoza, fracturile şi pierderea musculară.

În afară de proteinele şi calciul din alimentele vegetale, alte minerale care menţin oasele puternice sunt borul, manganul, potasiul şi fierul. Prunele uscate sunt mai bogate în aceste minerale decât alte fructe şi legume.

Prunele contribuie, de asemenea, la creşterea cantităţii de colagen din organism, ce menţine oasele lubrifiate.

În ce cantitate şi cum le consumăm

Pentru menţinerea masei osoase este recomandat consumul zilnic a 8-10 prune uscate. Acestea pot fi consumate ca atare sau se pot combina cu fulgi de ovăz, se pot adăuga în smoothie-uri în combinaţie cu alte alimente, în batoane energizante, piure şi altele.

Alte beneficii ale prunelor

Prunele au proprietăţi laxative, diuretice şi dezintoxicante, oferă energie, sunt tonice pentru ficat şi stimulează sistemul nervos.

După cantitatea de antioxidanţi, prunele sunt echivalente cu afinele. Datorită fibrelor şi carbohidraţilor pe care le conţin, previn constipaţia. Totodată, reduc nivelul de colesterol şi contribuie la sănătatea inimii, având şi un efect alcalinizant asupra organismului.

Consumul de prune ajută la pierderea în greutate, în special pentru femei. Fiind foarte săţioase, prunele reduc pofta de mâncare.

Conţinutul bogat de vitamina C contribuie la absorbţia fierului din alimentele consumate.

Prunele sunt benefice şi în caz de anemie, oboseală, inflamaţii ale ficatului, colică biliară, hemoroizi şi gută.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: http://www.onegreenplanet.org

Add Comment