Prepară macerat de aloe vera în acest mod pentru a proteja ficatul, a întări imunitatea şi a combate diabetul

Maceratul de aloe vera este benefic în diverse cazuri.

Pentru a prepara maceratul trebuie să recoltaţi frunzele de aloe de la o plantă care nu a fost udată de 5 zile. Spălaţi şi tocaţi frunzele mărunt apoi amestecaţi cu miere în proporţii de 40 % de aloe şi 60 % de miere, iar pentru a grăbi procesul de macerare, adăugaţi la 0,5 de miere sucul de la 1-2 lămâi.

Rezultatul obţinut se lasă la macerat aproximativ 1 săptămână, la temperatura camerei, însă, îl puteţi folosi şi imediat după preparare.

Administrare

Luaţi câte 2-3 linguriţe, de 2-3 ori pe zi, cu circa 30 de minute înaine de mese.

În procesul de macerat puteţi pune pulbere de plante pentru a spori efectul terapeutic. Adăugaţi pulbere puţin câte puţin, până obţineţi o consistenţă vâscoasă ( 60% amestec pentru macerat şi 40% pulbere). Luaţi câte 1-4 linguriţe, cu 20-30 de minute înainte de mese.

Maceratul de aloe vera are proprietăţi antitumorale, hepatoprotectoare, de stimulare a imunităţii, antioxidante şi antidiabetice. Celor care suferă de diabet li se recomandă să înlocuiască mierea cu vin roşu.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: greenmedinfo.com, linkedin.com