Preparaţi o socată delicioasă după această reţetă pentru a beneficia de toate proprietăţile florilor de soc

Florile de soc sunt deosebit de benefice pentru organism, întrucât tratează mai multe afecțiuni, precum cele digestive, respiratorii, dermatologice, oculare, reumatice și cardiace.

Iată cum puteți prepara o socată, astfel încât să obțineți numai beneficii:

Ingrediente:

  • 14 flori mari de soc
  • 10 litri de apă plată
  • 4 lămâi
  • 1 kilogram de zahăr brun
  • 10-12 boabe de orez pentru fermentație sau 5 grame de drojdie proaspătă
  • câteva frunze de mentă

Mod de preparare:

Tăiați florile felii și stoarceți-le bine în apă. Puneți-le într-un borcan de 10 litri astfel încât să rămână loc pentru zahăr și lămâi. Curăţaţi lămâile pentru ca sucul să nu fie amar.

Acoperiți borcanul și lăsați-l să stea o zi. A doua zi adăugați zahărul și boabele de orez și amestecați bine. Acoperiți borcanul și lăsați-l să fermenteze încă 3-4 zile. Puneţi capac, dar nu închideţi borcanul complet, deoarece compoziția trebuie să respire.

În această perioadă amestecaţi în borcan conținutul de minimum 2 ori pe zi. Apoi strecurați printr-o sită deasă sau pânză de tifon, turnaţi în sticle și puneți-le în frigider sau în loc întunecos și rece.

Deschideți sticlele încet, deoarece sucul va deveni ușor acidulat.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.