Preparaţi sucul de morcov după această reţetă şi veţi beneficia de energie pentru întreaga zi

Morcovul este bogat în vitaminele A, B1, B2, C, K, care sunt extrem de importante pentru organismul în creştere. Sucul de morcov întăreşte imunitatea şi măreşte rezistenţa la infecţii. De asemenea, creşte cantitatea de lapte în perioada alaptării.

Potrivit doctorului Ovidiu Bojor, morcovul este un remediu pentru majoritatea afecţiunilor aparatului digestiv: inflamaţii gastrointestinale, constipaţie, diaree, dispepsie acută, diaree la sugari, gastrită hiperacidă, ulcer gastroduodenal, ulcer cu hemoragii, colibaciloză, tenie.

Întrucât are proprietăţi regenerante, sucul de morcov este foarte eficient în tratarea afecţiunilor ficatului. Este benefic şi în caz de litiază urică, gută, reumatism, artrită, dar şi bronşită şi astm.

Conform unor studii recente, morcovul are proprietăţi hipoglicemiante şi efecte asemănătoare cu cele ale insulinei, fiind de ajutor diabeticilor. Lipsa vitaminei A duce la uscarea pielii, deteriorarea părului şi a unghiilor. Sucul de morcov este o surgă bogată de beta-caroten, care se transformă în vitamina A în organism. Această vitamină este necesară şi pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor.

Totodată, sucul de morcov contribuie la eliminarea unor cantităţi mari de toxine şi la curăţarea şi vindecarea pielii. Vitamina E din morcov, contribuie la repararea ţesuturilor şi previne dezvoltarea cancerului.

Reţetă de suc de morcov

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 linguriţă de ghimbir mărunţit
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 căni de apă
  • 5-6 cuburi de gheaţă

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovii şi spălaţi-i. Tăiaţi-i în bucăţi mici şi puneţi-i în blender. Adăugaţi apă, cât să acopere morcovii. Apoi adăugaţi sucul de lămâie, ghimbirul mărunţit şi cuburile de gheaţă.

Primele 20 de secunde mixaţi la viteză medie, apoi la viteză maximă timp de 1 minut.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: naturalhealth365.com