Principalele alimente alcaline care elimină acidul din organism

Există diverse produse care, odată consumate, se transformă în magneziu, calciu, potasiu sau sulf, care au rolul de a regla nivelul pH-ului.

Iată câteva dintre acestea:

1. Migdalele. Sunt alcaline şi contribuie la creşterea masei musculare, reduc colesterolul şi accelerează arderea grăsimilor

2. Castraveţii. Excelenţi pentru detoxifiere şi eliminarea acidului acumulat în organism. Sucul de castraveţi este benefic în tratarea complicaţiilor cauzate de acumularea acidului uric.

3. Varza. Este eficientă în prevenirea şi tratarea anumitor tipuri de cancer. Varza conţine fibre şi are puţine calorii, ceea ce înseamnă că poate fi inclusă în orice dietă.

4. Roşiile. Acestea reduc numărul infecţiilor urinare şi cancerul vezicii urinare. Legumele conţin multă apă, care stimulează urinarea, fapt ce duce la eliminarea acidului din corp.

5. Grapefruitul. Accelerează metabolismul şi ajută la slăbit. Scade nivelul de zahăr din organism.

6. Lime. Ajută la eliminarea acidului din organism, datorită proprietăţilor antiinflamatorii pe care le are.

7. Lămâile. Sunt sărace în zahăr şi nu au efecte adverse. De asemenea, au un efect detoxifiant asupra sistemului digestiv.

8. Busuiocul.  Acesta are proprietăţi detoxifiante şi diuretice, ajutând la reducerea nivelului de acid din organism. Curăţă rinichii prin creşterea frecvenţei de urinare.

9. Pepenele galben. Conţine o cantitate mare de beta-caroten şi fosfolipide, care elimină toxinele. Ajută, de asemenea, la producerea celulelor albe, care întăresc imunitatea împotriva toxinelor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: m.dailyhunt.in