Produsele noastre autohtone sunt mult mai ”super” decât ”superalimentele” importate! Nu le mai procurați degeaba!

Înainte de a ne grăbi să cumpărăm un produs de origine străină, trebuie să știm că organismul nostru asimilează cel mai bine anume produsele crescute în locul nașterii. Locul nașterii nu presupune doar satul sau orașul în care ne-am născut, ci țara și regiunea geografică în care locuim.

Cu părere de rău, în ciuda acestui adevăr, companiile importă multe produse și ne spun că acestea ar fi mult mai bune decât cele de la noi. Uneori aceste produse din import sunt numite chiar ”superalimente”, însă dr. Șerban Damina ne asigură că acest termen nu exprimă nicidecum o calitate excepțională a produsului, ci pur și simplu e un nume care trebuie să vândă mai cu succes acest produs. Altfel spus, nu există ”superalimente”, cel puțin de proveniență din import.

Totodată, dr. Șerban ne anunță că niciodată nu trebuie să mizăm pe un singur produs dacă dorim să fim sănătoși. Nu există nici un produs care ar putea să le înlocuiască pe toate celelalte, de aceea trebuie să consumăm o gamă largă de alimente, chiar și din import, dacă nu avem echivalente aici în România.

În continuare îți propunem o listă de produse românești care pot înlocui cu succes produsele mult-lăudate din import:

  • Merele, prunele – coji
  • Cătina – acerola
  • Nucile – caju
  • Varza, conopida – ananasul
  • Semințele de in – semințele de chia
  • Cartoful dulce – pudra de macca
  • Polenul – spirulina

Astfel, atunci când vei vedea la magazin produsele din import menționate și vei dori să le cumperi pentru sănătate, adu-ți aminte că ele au echivalente românești mult mai ieftine, dar la fel de bune (dacă nu chiar mai bune).

Să cumpărăm inteligent!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: naturalsociety.comdraxe.com