Propolis – produs din apicultură cu cele mai multe beneficii pentru organism

Propolisul este cel mai benefic produs din apicultură.

Acest produs deține peste 70 de proprietăți farmacologice argumentate, sute de indicații terapeutice datorită conținutului său bogat de: flavonoide, acizi alifatici şi esterii lor, uleiuri volatile cu lanţuri scurte, acizi aromatici şi esterii lor, acid benzoic şi derivaţi, aldehide, alcooli, cetone, hidrocarburi, hidrocarburi alifatice, steroli şi hidrocarburi steroide, zaharuri, lactone, alfa şi beta – amilaze, aminoacizi, derivaţi ai acizilor nucleici, vitamine, minerale, etc.

În fiecare lună se descoperă de către savanți și medici proprietăți noi ale propolisului. Este numit un adevărat protector al vieții. Deosebim 2 căi de administrare a propolisului:

  • Metoda externă: atunci când acest produs este aplicat pe piele sau orificii superficiale.
  • Metoda internă: administrarea orală sau prin nas. În unele cazuri se folosesc supozitoare ce conțin acest produs.

Propolisul poate fi folosit pentru următoarele categorii de  boli:

Oftamologice (arsuri oculare, traumatisme oculare), ale cavității bucale (moniliază, herpes labial recurent), otorinolaringologice (amigdalită acută, laringite cronice), boli pulmonare (bronșită astmatică, tuberculoză pulmonară), boli infecțioase (hepatită, salmoneloze), ginecologice (dureri vaginale post-operatorii, vaginite), dermatologice (arsuri, eczeme).

Înainte de a începe o cură de tratament cu propolis se recomandă să urmați un program de detoxifiere a organismului, să activați circulația sângelui pentru a fi mai siguri de un efect benefic și să relaxați bine corpul, să respectați orele de somn necesare organismului.

Cantitatea de propolis administrată variază în limite largi, în dependență de scopurile terapeutice. Pentru siguranță se recomandă consultarea cu un medic apiterapeut.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: saveourbones.comglobalhealingcenter.com