Propolisul întăreşte sistemul imunitar şi tratează rapid gripa, fiind benefic în 200 de afecţiuni

Propolisul este un remediu foarte benefic, dovedindu-şi eficienţa în aproximativ 200 de afecţiuni.

Este un antibiotic natural, are proprietăţi antiseptice şi antiinfecţioase, întărind sistemul imunitar şi mărind rezistenţa organismului la infecţiile microbiene, virale şi micotice. Propolisul poate fi utilizat în următoarele cazuri:

Gripă, guturai

Se pun 50 picături de tinctură de propolis pe pâine uscată sau în miere şi se ia de 4 ori pe zi. Vă puteţi vindeca în 3-4 zile.

Bronşită, boli respiratorii cu secreţii abundente

Se ia câte 1 lingură de miere propolizată, de 4 ori pe zi, timp de 3 săptămâni. Mierea propolizată poate fi obţinută amestecând o linguriţă de tinctură de propolis cu 3 linguriţe de miere.

Imunitate scăzută

Pentru întărirea sistemului imunitar, luaţi câte 30-40 de picături de tinctură de propolis, puse pe pâine uscată sau în miere, de 3-4 ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

Viroze respiratorii

Puteţi vindeca rapid răceala dacă administraţi tinctură de propolis în doze mai mari: 2 – 3 x 3 ml/zi la adulţi; 2 – 3 x 3 picături/kg/zi la copii mici, amestecată cu miere.

Dureri de gât

Puteţi calma durerile de gât, luând 10 picături de tinctură de propolis cu miere, după masă.

Contraindicaţii

Întrucât propolisul administrat intern poate provoca alergii, este recomandat să faceţi un test, luând câteva picături de tinctură. Dacă apar iritaţii, inflamaţie, se evită tratamentul cu propolis.

În acest caz, propolisul poate fi înlocuit cu muguri de plop şi tinctură de muguri de plop, care au efecte similare şi nu provoacă alergii.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: brightonyourhealth.com