Putem muri dacă ne trage curentul! Unii medici o numesc boala secolului 21!

Unii cred că curentul este doar o glumă, însă statistica arată că în anul 2015 în România au murit 561 de oameni ca urmare a faptului că au fost expuși mult timp unui curent de aer.

Iată cum a comentat această cifră șeful Centrului pentru Medicină Alternativă, dr. Eugen Moroșanu:

”- Curentul în sine nu este decât o simplă mișcare a aerului, însă această mișcare are loc foarte repede, fapt care poate provoca sindromul acut eoligen. Acest sindrom acut eoligen se întâmplă când (cum ne exprimăm de obicei) ne trage curentul.

Problema acestui curent este următoarea: Din cauza că el se mișcă foarte repede, porțiunea corpului care este expusă acestui curent se răcește foarte repede, fapt care la rândul său provoacă îmbolnăvirea. Probabil ați observat că atunci când afară sunt, de exemplu 20 de grade, dar bate un vânt puternic care are și el temperatura de 20 de grade, noi ne simțim așa de parcă afară ar fi vreo 10 grade. La fel de bine putem observa aceasta iarna, când deși afară pot fi doar -5 grade, însă dacă bate un vânt puternic noi simțim aceste -5 grade ca -20!

Aceasta și este problema curentului. Când suntem expuși curentului temperatura corpului sau a unei porțiuni de corp se răcește brusc (uneori nici nu simțim asta) și de aici încep problemele. Acestea pot fi răceala, febra, durerile de spate, de articulații, de dinți, etc. Uneori cazurile sunt atât de grave încât provoacă decesul persoanei, care nu moare de curent în sine, ci de boala care i-a fost provocată de expunerea la curent.

Deci cine vrea să râdă de curent să o facă în continuare, însă cei care știu modul în care influențează curentul starea noastră de sănătate, să se ferească de curent pe sine și pe cei dragi”.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: cotidianzilnic.ro