Puțini știu cum să se folosească de beneficiile bradului, deși el ne poate vindeca întregul organism!

În principal, bradul este cunoscut ca un izvor de sănătate pentru persoanele care suferă de boli de plămâni. Acesta posedă proprietăți bactericide, revulsive, antiinflamatoare și fluidizante ale secrețiilor bronhice, ceea ce îl face un remediu excelent contra afecțiunilor respiratorii.

De fapt, pentru a beneficia de aceste efecte ale bradului nici nu este neapărat nevoie să-l consumăm sub vreo formă oarecare. Simpla aflare într-o pădure de brad în mod gratuit și absolut natural ne face plămânii mai sănătoși, pentru că uleiurile volatile au o concentrație foarte mare în aerul pădurilor de brad. Aerul respirat este puternic oxigenat, lipsit de poluare și toxine volatile.

Însă beneficiile bradului nu se opresc aici.

Mugurii de brad și cetină sunt folosiți pentru bolile digestive, așa cum ar fi litiaza biliară, infecțiile intestinale, colitele, voma, diareea, balonarea și lipsa poftei de mâncare.

În acest caz se prepară următorul remediu.

Vei avea nevoie de:

  • 1 kg de muguri
  • 2 litri de apă
  • 1 kg de zahăr

Mugurii se fierb în apă timp de 15 minute, după care în apă se adaugă zahărul și se mai fierbe 5 minute. Amestecul se strecoară și se plasează într-un vas de sticlă astupat ermetic.

Încă o rețetă similară cu cea de mai sus presupune înlocuirea zahărului cu mierea. Însă aceasta nu se mai fierbe, ci se adaugă în apa răcită după ce au fiert în ea mugurii.

Acest sirop se consumă câte 2 linguri înainte de mese diluat în apă în caz de tuse, bronșită, astm, traheită, faringită, gripă, guturai sau sinuzită. În plus, siropul stimulează digestia, scade oboseala, elimină migrenele și imunizează organismul.

De asemenea poți prepara o tinctură de muguri. În 900 ml de alcool adaugă 200 ml de rășină și 15 linguri de muguri tocați mărunt. Borcanul trebuie pus la macerat pe 10 zile. După aceasta se strecoară și se consumă zilnic câte o linguriță de 4 ori pe zi. Tinctura se administrează mai ales în cazul bolilor digestive.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info