Răspunsul nutriționiștilor la întrebarea ”Câte ouă trebuie să mâncăm săptămânal?” te va pune pe gânduri.

Răspunsul nutriționiștilor dat recent la o conferință dedicată alimentației sănătoase la întrebarea ”Câte ouă trebuie să mâncăm săptămânal?”, a fost ”Mâncați ouă când vă este foame”.

Acest răspuns poate părea straniu, însă nutriționiștii ne asigură că nu trebuie să avem frică de a mânca ouă dacă nu suferim de tipuri grele de afecțiuni cardiovasculare. Totodată, aceasta nu înseamnă că trebuie să facem abuz de ouă. De aceea, răspunsul ”Mâncați ouă când vă este foame” este un răspuns destul de flexibil și la nivel cantitativ înseamnă 3-4 ouă pe săptămână, pentru că chiar dacă am dori, nu putem mânca mai des acest produs.

În cadrul aceleiași conferințe s-a menționat special faptul că ouăle nu sunt nocive. ”Din ou să dezvoltă puiul. Dacă oul ar fi nociv el nu ar da naștere la viață”, au argumentat pe scurt răspunsul lor nutriționiștii.

Totodată, la conferință a fost prezentată un tabel cu substanțele utile pe care le conțin ouăle și cu proprietățile lor asupra organismului nostru.

Iată ce conține un ou:

1. Proteine – oul este cea mai ieftină sursă de proteine. În 100 grame de ou conțin tot atâtea proteine cât și în 100 grame de carne sau pește.

2. Fier – care se găsește în ou într-o formă ușor asimilabilă.

3. Nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele A, E și B12.

4. Grăsimi ne-nocive – nutriționiștii au afirmat că ouăle în sine nu modifică nivelul colesterolului în sânge. Ele pot face asta doar atunci când sunt consumate împreună cu alimentele care modifică acest nivel.

5. Colină – este o substanță vitală pentru funcționarea normală a creierului.

6. Vitamina D – această vitamină în sine nu posedă nici un efect benefic asupra organismului, însă fără ea este imposibilă asimilarea calciului în oase.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l prietenilor!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: news.com.auauthoritynutrition.com