Recomandările nutriţionistului Mihaela Bilic care vă ajută să scăpaţi de grăsimea de pe burtă

Dieta are un rol important în lupta cu kilogramele în plus. Potivit nutriționiștilor,  cura de slăbire nu trebuie să fie una drastică, ci trebuie să se ţină cont de cantitatea mâncării, dar şi de felul în care este preparată.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a realizat o listă de reguli dietetice, care trebuie urmate în cazul în care doriți să scăpați de grăsimea din jurul burții.

1. Obișnuiți-vă să aveți zilnic 3 mese principale. Consumul alimentelor la un interval de 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii, decât atunci când există o singură masă, care este luată de regulă seara.

2. Excludeţi din meniul zilnic preparatele grele, gătite în mod tradițional. Printre aceste bucate se numără salata boeuf, sarmale, șnițel, chiftele, sosuri cu smântână. Sunt recomandate mâncarea preparată la grătar sau cuptor, carnea albă, condimentele și ierburile aromatice.

3. Evitați alimentele cu densitate calorică, precum sunt mezelurile, cașcavalurile, margarina, fastfood-ul. Consumați carne slabă, pește, lapte, iaurt, fructe și legume.

4. Micşoraţi porțiile și numărul felurilor de mâncare la o singură masă. Reduceți cu 30% cantitatea de alimente din farfurie.

5. Renunțați definitiv la zahăr. Acesta conține multe calorii goale. Persoanele carora le este greu să renunţe la dulce, pot opta pentru o salată de fructe.

6. Eliminați alcoolul, inclusiv berea. Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor depozitate și favorizează transformarea caloriilor alimentare în țesut adipos.

7. Nu consumaţi carbohidrați după ora 18:00. Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii și mămăliga trebuie excluse din mediul de seară. După ora 6 metabolismul devine mai lent și nu mai poate consuma glucidele, care se transformă automat în grăsime. Carbohidrații pot fi consumaţi la micul dejun şi la prânz. Seara se recomandă să mâncăm carne, peşte şi multe legume.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Sursa: facebook.com/mihaela.bilic/