Reduceţi tensiunea arterială fără medicamente. Utilizaţi aceste metode naturale cu efecte rapide

Hipertensiunea este cauzată de alimentația incorectă, stres și emoții negative în exces, efort fizic insuficient și incorect.

Iată câteva remedii care nu au efecte nocive asupra sănătății:

Comprese cu argilă

Luați o bucată de pânză sau tifon de aproximativ de 10 cm lățime și cu o lungime cât fluerul piciorului. Înmuiați într-un amestec de 125 g argilă dizolvată în 4-5 linguri de apă. Stoarceți bandajul, apoi aplicați-l, înfășurând piciorul de la glezne până la genunchi.

Remediul are proprietatea ce direcţionează sângele din zona capului spre picioare.

Coajă de cartofi

Luați un cartof, stergeți-l, fără a-l spăla. Tăiați o fâșie lungă de coajă și  legați-o în zona pulsului, astfel încât capetele să aibă o distanță de 1 cm între ele. Legați dimineața, la răsăritul soarelui și țineți până seara.

În scopul reducerii tensiunii, femeile leagă coaja pe brațul stâng, iar bărbații pe cel drept.

Mușcate

Aplicate extern, frunzele acestei plante reglează tensiunea.

Folosiți frunze proaspete.

Striviți ușor cu degetele o frunză de mușcată și legați la amble mâini, în zona pulsului. Tensiunea se va normaliza rapid.

Inspirații cu tinctură de valeriană

Pe lângă reducerea tensiunii, tinctura ajută la eliminarea durerilor de inimă, spasmelor vaselor de sânge din creier, insomniei și îmbunătățește vederea.

Înainte de culcare, inspirați pe nas câteva picături de valeriană. În primele zile faceți o inspirație superficială cu fiecare nară, apoi câte 2 inspirații și creșteți numărul până la 5-6 inspirații cu fiecare nară.

Durerile de cap, care pot apărea în primele zile, vor dispărea cu timpul.

Comprese cu oțet

Luați un prosop flaușat și înmuiați-l în oțet de masă sau oțet de mere și stați cu tălpile pe el, timp de 8-10 minute. Fie puteți înfășura tălpile cu câte un prosop sub formă de compresă, iar după 10 minute măsurați tensiunea. Totodată mâncați o bucată de lâmâie cu coajă.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: home-remedies.wonderhowto.com, everydayroots.com