Remedii naturale eficiente împotriva osteoporozei, care încetinesc procesele de îmbătrânire

Odată cu trecerea timpului suntem tot mai predispuşi la osteoporoză – o afecţiune caracterizată prin subţierea şi rarefierea oaselor, ce apare în special la femeile aflate la menopauză.

Modificările hormonale din această perioadă afectează oasele, crescând astfel riscul de fracturi.

Remedii naturale împotriva osteoporozei

Următoarele remedii încetinesc procesele de îmbătrânire. Au proprietăţi nutritive şi antiinflamatoare.

Ulei de cătină

Uleiul de cătină are un conţinut bogat de antioxidanţi, vitaminele D, F, K, calciu, magneziu, acizi graşi nesaturaţi şi alţi compuşi.

Tinctură de coada-calului

Coada-calului este foarte eficientă împotriva îmbătrânirii. Datorită conţinutului de siliciu, ajută la întărirea oaselor.

În urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia că extractul de coada-calului a mărit densitatea osoasă.

Potrivit botanistului elveţian Johann Kunzle, consumul unei căni pe zi de ceai de coada-calului calmează durerile articulare, reumatice şi ameliorează nevralgiile.

Ulei de peşte

După cum a arătat un studiu recent, realizat pe şoareci, aportul crescut de Omega-3 contribuie la sănătatea oaselor, reducând riscul de osteoporoză.

La animalele care au primit ulei de peşte s-a înregistrat o creştere a densităţii minerale osoase, scăderea resorbţiei osoase şi creşterea formării osoase.

De asemenea, s-a demonstrat că, datorită acizilor graşi esenţiali Omega-3, uleiul de peşte este benefic în caz de artrită reumatoidă. Cea mai bună sursă de Omega-3 este peştele gras, în special somonul, heringul şi sardinele.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: nutraingredients.com, umm.edu, naturalnews.com