Remedii naturale eficiente pentru vindecarea pancreasului. Află cum se prepară

Pancreasul este o glandă cu secreţie internă şi externă, situată în spatele stomacului, la nivelul primelor două vertebre lombare, şi are greutatea de 70-80 de grame. Aceasta îndeplineşte  3 funcţii:

  • secretă în duoden lichid ce conţine enzime digestive
  • reglează concentraţia sanguină a glucozei
  • secretă în duoden cantităţi mari de bicarbonat de sodiu, care este necesar pentru neutralizarea acidului, care ajunge în duoden din stomac.

Pancreatita este o afecţiune care constă în inflamaţia pancreasului, care poate fi cauzată de calculi biliari, alcool, diverse medicamente, anumite infecţii virale şi enzime digestivă.

Iată câteva remedii folositoare în caz de pancreatită:

Decoct din lichen de piatră:  La 250 ml de apă puneţi o linguriţă de plantă, pe care o fierbeţi cinci minute. După ce s-a răcit, adăugaţi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi beţi trei căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Are efecte foarte bune în stimularea secreţiilor pancreatice;

Infuzie din anason: Puneţi 10 grame de seminţe pisate la 250 ml de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze timp de 15-20 minute. Beţi o cană pe zi, împărţită în trei reprize, înainte de mese.

Infuzie din sânziene: Puneţi la infuzat timp de 15 minute doua linguriţe de plantă uscată şi mărunţită în 250 ml apă clocotită. Strecuraţi şi beţi două-trei căni pe zi.

Macerat de obligeană: Puneţi o linguriţă de rădăcină uscată şi mărunţită în 250 ml de apă rece, timp de 8-12 ore. A doua zi încălziţi preparatul, apoi strecuraţi şi beţi câte o înghiţitură înainte şi după fiecare masă principală (6 înghiţituri pe zi).

Tinctură din lichen de piatră: Lăsaţi la macerat timp de 10 zile, 20 g de plantă uscată la 100 ml de alcool. Strecuraţi şi luaţi câte 15-25 de picături înainte de mese.

Tinctură de păpădie: Lăsaţi la macerat timp de 14 zile la soare, 20 g de rădăcină uscată şi mărunţită cu 100 g de alcool. Strecuraţi şi luaţi câte 15-20 picături de 2-3 ori pe zi.

Ulei eteric de anason: Luaţi câte 8-12 picături pe zi, împărţite în 2-3 reprize;

Tija de papadie: Consumaţi zilnic 6-10 tije proaspete cu o salată din frunze proaspete de păpădie.

Sunt recomandate de asemenea: arnica, gentiana, menta, nalba de grădină, păpădie, pelin, pufuliţă, sânziene, siminoc, traista-ciobanului, urzica vie şi valeriana.

O altă reţetă la fel de eficientă:

  • seminţe de anason
  • lichen de piatră
  • sânziene
  • păpădie
  • pufuliţă
  • flori de muşeţel
  • rădăcină de obligeană şi valeriană

Amestecaţi câte 2 linguriţe din fiecare plantă cu 250 ml de apă clocotită. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute. Strecuraţi şi beţi 3 ceaiuri îndulcite pe zi.

Pentru uz extren puteţi aplica pe abdomen, în zona pancreasului, unguent de gălbenele, apoi puneţi o cataplasmă din planta coada-racului zdrobită.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: livestrong.com, naturalnews.com