Remedii naturiste pentru a trata răgușeala

Răgușeala este o inflamare a laringelui și îngroșare a coardelor vocale. Este o afecțiune a gâtului, însoțind și alte infecții a căilor respiratorii superioare (răceala, gripa, tusea).

Răgușeala poate fi tratată ușor cu ajutorul remediilor naturiste.

Hrean cu miere: o rădăcină de hrean se dă prin rozătoare și se amestecă cu miere. Se lasă până se formează suc. Sucul format se consumă câte 2-3 lingurițe, după mesele principale.

Sirop cu ridiche neagră: se scobește o ridiche, se umple cu miere golul obținut și se lasă lângă calorifer pentru câteva ore. Siropul obținut se administrează câte 5-6 linguri pe zi.

Infuzie de cimbrișor: infuzia se prepară dintr-o lingură de cimbru și o ceașcă cu apă fiartă. Se bea câte o ceașcă, dimineața, pe stomacul gol.

Gălbenuș de ou și lapte: se bate bine gălbenușul și treptat se adaugă lapte. Se poate de îndulcit cu miere. Se bea cu înghițituri mici, timp de 10 minute.

Miere cu ceapă fiartă: o ceapă întreagă se pune la fiert, după se pasează și se amestecă cu miere. Se administrează câte o linguriță, de 3 ori în zi.

Gargară cu bicarbonat de sodiu: într-un pahar cu apă caldă se dizolvă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Din 4 în 4 ore se face gargară.

Scorțișoară, nucșoară și apă: se amestecă un pahar cu apă și câte o linguriță de scorțișoară și nucșoară. Se administrează acest amestec de 3 ori pe zi.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info