Remediu excelent pentru ficat din rostopască şi miere

Rostopasca este considerată a fi una dintre cele mai puternice plante de leac, ce are numeroase proprietăţi. Este folosită încă din cele mai vechi timpuri în cazul afecţiunilor la nivelul ficatului şi a bilei.

În prezent, planta este utilizată la prepararea ceaiurilor pentru afecțiunile ficatului, în combinație cu păpădie sunătoare, sulfină, cimbru, coada-șoricelului, cicoare și alte plante ce au efecte benefice pentru ficat. Planta este studiată ca agent anticancerigen.

Remediu din rostopască și miere pentru ficat

Potrivit terapeutei Maria Treben, rostopasca poate fi folosită în cazul bolilor hepatice cronice, în doze foarte mici. Planta curăță sângele și ficatul, ajută la afecțiunile bilei și rinichilor.

Ingrediente:

  • 5 g de rostopască uscată
  • 200 g de miere de salcâm
  • 1 litru de apă clocotită

Mod de preparare:

Mărunțiți plantele între degete și puneți-le într-un bol. Tunați peste ele apa clocotită și acoperiți vasul. Lăsați să se infuzeze pete noapte, timp de 12 ore, după care strecuraţi. Adăugați miere și amestecați până la omogenizare.

Mod de administrare:

Luați câte 1 lingură la fiecare oră, 10 ore pe zi. Cel mai bine este să folosiți planta proaspătă. Dacă este uscată, aceasta își pierde din proprietățile terapeutice. Se culege în perioada în care a înflorit.

Precauții și contaidicații:

Planta este contraindicată copiilor și este periculoasă în cazul în care se consumă în doze mari.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: medicinalherbinfo.org, henriettes-herb.com