Remediul ce tratează refluxul de acid. Iată cum se prepară

Refluxul gastro-esofagian este o afecţiune în care acidul din stomac ajunge înapoi în esofag, cunoscut şi ca reflux gastro-esofagian.

Cel mai întâlnit simptom al refluxului este arsura la stomac, însă această afecţiune include şi simptome ca: regurgitarea alimentelor sau a lichidelor acre, dificultăţi la înghiţire, tuse, respiraţie şuierătoare şi dureri în piept, în special în timpul nopţii.

Pentru a scăpa de refluxul acid, trebuie să modificaţi stilul de viaţă. Este indicat să pierdeţi în greutate, să consumaţi mese mici, să evitaţi alimentele ce declanşează arsuri la stomac, precum cele prăjite sau grase, ciocolata şi menta. De asemenea, evitaţi alcoolul şi nicotina.

Iată o băutură care poate fi de folos în caz de arsură la stomac:

Ingrediente:

  • 1 cartof
  • 1 măr

Mod de preparare:

Curăţaţi cartoful şi striviţi-l. Apoi strecuraţi sucul de cartofi cu un tifon. Astfel procedaţi şi cu sucul de mere. Apoi amestecaţi-le şi beţi de 2 ori pe zi, cu o oră înainte de masă. Folosiţi remediul până ce dispar arsurile la stomac.
Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthycaregroup.com