Remediul din mere şi miere este extrem de benefic pentru sănătate. Iată ce boli previne şi tratează

Merele sunt cele mai populare fructe de pe planetă, fiind foarte benefice pentru  organism.

Cele mai valoroase sunt cele mai mici. Sunt recomandate merele bine coapte, care au o concentraţie sporită de substanţe cancerigene şi antioxidante.

970b

Cura cu mere rase şi miere

Puteţi urma o cură, consumând 400 de grame de mere rase cu tot cu coajă şi miere lichidă, în special cea de mană. Consumaţi acest amestec cu 30 de minute înainte de micul dejun şi cină. Urmaţi cura 10 zile, apoi reluaţi-o după o pauză de 4 zile. Aceată cură favorizează elimineare toxinelor din organism şi are următoarele efecte :

Constipaţie

Această cură este cel mai simplu mod de a scăpa de constipaţie. Acizii organici, enzimele şi zaharurile complexe din mere contribuie la normalizarea florei intestinale. Fructele stimulează digestia acţionând astfel încât materialele reziduale să fie eliminate din organism.

Înviorează organismul

Merele combat oboseala, deoarece fructoza pătrunde uşor în sânge şi oferă organismului energie. Astfel, cu ajutorul merelor puteţi scăpa de stres, oboseală şi lipsă de concentrare.

Veţi deveni mai activi

Dacă sunteţi o persoană somnoroasă, atunci încercaţi remediul de mere cu miere, deoarece hidraţii de carbon înviorează organismul.

Calmează durerile musculare

Deficienţa de calciu, magneziu şi fosfor poate cauza amorţirea mâinilor şi picioarelor. Remediul de mere şi miere asigură organismul cu aceste substanţe.

Combate agenţii cancerigeni din fumul de ţigară

Merele reduc efectele nocive ale fumatului, inactivând peste 60 de agenţi cancerigeni conţinuţi în fumul de ţigară.

Previne osteoporoza

Coaja de măr este bogată în polifenoli, care ajută la stoparea proceselor de fragilitate a oaselor.

Tratează reumatismul

Substanţele care oferă aromă merelor au efecte antiinflamatoare articulare, tratând artrita reumatoidă şi artroza. Pentru astfel de cazuri se recomandă consumul a 800 de g de fructe de zi, timp de 4 – 8 săptămâni.

Tratează gingivitele, paradontoza

Merele roşii conţin substanţe antiinflamatoare şi cicatrizante. Pentru a trata respetivele afecţiuni, trebuie să lăsaţi coaja de mere să ajungă în contact cât mai îndelungat cu gingiile. Astfel, fiecare bucată de măr muşcată trebuie mestecată de 30 de ori.

Precauţii

Persoanele care suferă de gastrită, colită de fermentaţie, sindromul colonului iritabil şi diaree cronică, merele trebuie consumate cu precauţie, pentru a nu agrava simptomele afecţiunilor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info