Remediul natural care vă ajută să opriţi definitiv căderea părului şi albirea lui

Multă lume este în căutarea unei soluţii pentru păr, care ar împiedica încărunţirea lui, dar şi căderea. Una dintre ele este sucul de ceapă.

Ceapa are un conţinut bogat de sulf, care stimulează circulaţia sângelui, reduce inflamaţia şi întăreşte foliculii de păr.

Sucul de ceapă are efecte antibacteriene şi antifungice, întăreşte firul de păr şi previne deteriorarea şi ruperea lui

Beneficiile sucului de ceapă pentru păr

Ceapa conţine o cantitate mare de catalază, o enzimă ce împiedică albirea părului.

Există mai multe modalităţi de obţinere a sucului de ceapă pentru regenerarea părului:

1. Suc stors

Curăţaţi ceapa, taiaţi-o în jumătate şi stoarceţi sucul, utilizând storcătorul de fructe.

2. Suc concetrat cu pulpă

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în 4 părţi egale. Puneţi bucăţile în blender şi amestecaţi rapid până ce obţineţi o consistenţă lichidă sau o pastă.

3. Suc din ceapă dată prin răzătoare

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în jumătate şi daţi-o prin răzătoare fină. La final, stoarceţi pulpa prin tifon şi colectaţi sucul.

Utilizarea sucului de ceapă ca tratament pentru păr

Puteţi turna sucul de ceapă direct pe scalp sau îl puteţi aplica cu un tampon de vată. Este recomandat să lăsaţi sucul să acţioneze cel puţin 30 de minute. Pentru ca sucul să fie absorbit mai bine, imediat după aplicare acoperiţi părul cu folie de plastic sau cu o cască de baie. După, spălaţi părul cu şampon.

Notă: Întrucât mirosul de ceapă este foarte puternic, cel mai bine este să urmaţi tratamentul seara, înainte de culcare sau la sfârşit de săptămână.

Repetaţi tratamentul de 3 ori pe săptămână.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: healthyandnaturalworld.com