Renunţă la consumul de gluten şi vei scăpa de durerile insuportabile de spate

Nikita, un tânăr de 32 de ani s-a împărtăşit cu istoria sa despre excluderea din alimentaţie a glutenului.

În anul 2005, Nikita a început să sufere de dureri insuportabile de spate, care ajungeau şi la picioare. După nenumărate vizite la medici şi tratamente urmate, durerile se ameliorau pe o perioadă scurtă, apoi iar reveneau.

Medicii nu puteau înţelege care este problema, analizele erau în regulă dar durerile nu îl lăsau. Nu îi ajutau nici pastilele, nici fizioterapia.

Timp de 11 ani, Nikita a trăit cu aceste dureri. Geanta îi era plină cu diferite pastile şi supozitoare împotriva durerilor. Evita să se plângă iubitei sau familiei. Avea dureri fără să ridice greutăţi, să depună efort fizic. Nu putea alerga, merge la pas rapid, face mişcări bruşte.

După nenumărate cure de tratament, Nikita a început să caute răspunsul în internet, forumuri, discuţii. Căutând i-a venit ideea să se informeze despre alimentele care inflamează organismul. Şi pe primul loc se afla produsele ce conţin gluten.

În doar 2 luni, perioda în care a exclus din alimentaţie produsele ce conţin gluten, Nikita a revenit la o viaţă normală şi a scăpat de dureri.

El s-a refuzat de pâinea cu făină albă, înlocuid-o cu făina de orz, hrişcă, mămăligă, mei.

Produsele fără gluten se pot achiziţiona în secţiile bio din supermarketuri.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info