Rețetă + beneficii nenumărate! Dovleac copt cu Miere!

Acum în sezonul rece când organismul nostru duce lipsă de vitamine este momentul potrivit pentru o delicatesă care ne va reumple cu substanțe urile, astfel încât vom putea ajunge sănătoși și energici până se schimbă vremea.

Când spunem delicatesă avem în vedere o rețetă pe bază de dovleac. De ce anume dovleac? Pentru că acest produs acoperă zilnică doza recomandată de vitamina A cu 246%, ceea ce înseamnă că mâncând dovleac vei putea face depozite de vitamina A în organismul tău pe cale naturală!

Totodată, dovleacul contribuie la sănătatea pielii și a ochilor și poate preveni cancerul pulmonar.

Consumul regulat de dovleac te poate apăra de diabet, inflamații, degradare musculară și îmbătrânire prematură. Aceste efecte se datorează conținutului bogat de antioxidanți din această legumă. Astfel, dovleacul conține: luteină, xantină, criptozantină și zeantină vitamina B, magneziu, potasiu, cupru și fosfor.

Cercetările realizate la universitatea Oxford arată că dovleacul previne bolile de inimă și astmul. În principal aceasta este posibil datorită potasiului din dovleac.

Rețetă de dovleac cu miere:

Este o rețetă extrem de simplă. Nu trebuie decât să tai un dovleac în felii grosuțe după care se le pui pe o tavă. Așterne hârtie de copt în tavă pentru a preveni arderea. Țină dovleacul în cuptorul încins până la coacere completă (verifică periodic cu furculița). După ce s-a copt, stropește-l cu miere. La dorință poți adăuga scorțișoară sau miez de nucă. Acum dovleacul poate fi servit! Poftă bună!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: nutrition-and-you.com, medicalnewstoday.com