Reţete eficiente cu oţet de mere care tratează eczema, elimină petele, coşurile, ridurile şi echilibrează pH-ul

Potrivit mai multor studii, oţetul de mere este un remediu eficient împotriva eczemelor şi afecţiunilor pielii.

Oţetul conţine beta-caroten, care contribuie la reînnoirea celulelor, potasiu, care vindecă alergiile şi reglează nivelul pH-ului pielii şi o mulţime de minerale şi vitamine esenţiale, precum fier, magneziu, sodiu, pectină, potasiu, sulf, calciu, fosfor.

De asemenea, oţetul de mere este bogat în acid lactic, acid acetic şi malic, care au proprietăţi antifungice şi antibacteriene, reducând inflamaţia, mâncărimea, calmând pielea uscată şi prevenind infecţiile pielii. Datorită conţinutului de fibre, oţetul elimină toxinele ce provoacă eczema. Dacă este aplicat pe faţă, oţetul de mere poate fi foarte benefic pentru piele.

Este recomandat să nu aplicaţi oţetul direct pe faţă, ci să-l diluaţi cu apă în proporţie de 1:1. Pentru a-i verifica efectul, aplicaţi-l mai întâi pe mână.

Beneficii

  • Oţetul de mere elimină petele, acneea, coşurile şi combate bacteriile.
  • Utilizarea regulată a acestuia va elimina toxinele de pe faţă.
  • Oţetul de mere reduce petele de vârstă. Spălarea cu oţet de mere în fiecare zi va elimina pielea moartă. Înmuiaţi o bucată de vată în oţet de mere şi aplicaţi pe zona cu probleme, lăsând să-şi facă efectul timp de 30 de minute. Repetaţi procedura de 2 ori pe zi, timp de o lună şi jumătate.
  • Oţetul de mere reduce ridurile. Înmuiaţi o bucată de vată în oţet şi aplicaţi pe piele. După, spălaţi faţa cu apă caldă.
  • Oţetul de mere reglează nivelul pH-ului din piele. Fiind reglată producţia de sebum, pielea nu va fi nici prea uscată, nici prea grasă.

Metode eficiente de tratare a eczemelor cu oţet de mere:

1. Oţet de mere diluat în apă

Veţi avea nevoie de:

  • 2 linguriţe de oţet de mere
  • 1 cană de apă
  • 3 bucăţi de vată

Indicaţii:

Amestecaţi oţetul de mere cu apă într-un bol mic, apoi aplicaţi pe eczemă cu o bucată de vată din bumbac. Repetaţi procedeul până trataţi eczema complet. Dacă aveţi pielea sensibilă, adăugaţi o linguriţă de oţet la jumătate de cană de apă.

2. Consumul de oţet de mere

Consumul de oţet de mere va împiedica apariţia eczemelor şi va întări sistemul imunitar. Este recomandat să-l diluaţi.

Veţi avea nevoie de:

  • 1 lingură de oţet de mere
  • 1 cană cu apă

Indicaţii:

Adăugaţi o linguriţă de oţet la o cană cu apă şi beţi amestecul. Consumaţi de 2-3 ori pe zi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: healthylifeidea.com