Rețineți aceste reguli: anume AȘA trebuie mâncate fructele!

În prezent cânt bolile cardio-vasculare, diabetul, obezitatea, depresia și cancerul s-au înmulțit, este foarte important să atragem atenția la modul nostru de alimentare.

Îndeosebi, din alimentația noastră zilnică nu trebuie să lipsească legumele și fructele.

În acest articol vă vom spune modul în care fructele trebuie consumate, astfel încât să tragem cât mai multe foloase din ele.

68b40eb4d4

Regula majoră: fructele trebuie consumate pe stomacul gol.

Aceasta este necesar pentru ca organismul nostru să-și îndrepte întreaga atenția spre asimilarea nutrienților și substanțelor utile din fructe. O excepție în acest sens este consumul de citrice, care trebuie consumate după masă deoarece acestea au un grad sporit de aciditate și fac bine la digestie.

Consumând cu regularitate fructe, vom avea parte de o serie de beneficii:

  1. Vom fi mai energici
  2. Mai binedispuși
  3. Mai rezistenți împotriva virușilor
  4. Vom avea o digestie mai bună
  5. Va scade riscul bolilor cardiovasculare
  6. Vom scăpa de balonare și indigestie
  7. Vom detoxifia organismul

Timpul optim de consumul al fructelor este cu o oră înainte de masă, sau cu două ore după masă, după ce organismul a procesat restul mâncării.

Dacă am făcut abuz de carne sau alte alimente grele, atunci trebuie să așteptăm cel puțin 3 ore pentru a putea consuma fructe.

Nu se recomandă să mâncăm fructe seara înainte de somn, pentru că zaharurile din acestea vor energiza organismul astfel încât vom adormi cu greu. Anume din acest motiv este cel mai bine să consumăm fructele la amiază sau dimineața

Nu uita să te împărtășești și cu prietenii tăi cu acest material util!

Sănătatea are prioritate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Auto text: sanatosi.info

Surse selective: timesofindia.indiatimes.com, kmchospitalsmangalore.com, mindbodygreen.com