Rodia ameliorează simptomele menopauzei, previne osteoporoza, cancerul de sân şi bolile de inimă

Menopauza este o perioadă de tranziţie din viaţa unei femei ce marchează dispariţia fertilităţii. Este însoţită de bufeuri, schimbări bruşte de dispoziţie, uscăciune vaginală, transpiraţii nocturne, insomnii.

Din cauza reducerii nivelului de estrogen în perioada menopauzei, creşte riscul apariţiei osteoporozei.

Rodia poate atenua simptomele menopauzei, îmbunătăţind starea de sănătate. Acest fruct este o sursă considerabilă de estrogeni, asemănători cu cei ai femeii: estradiol, estron şi estriol.

Rodia elimină depresia, previne osteoporoza, cancerul de sân şi bolile cardiace.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology în 2004, sucul de rodie a inversat procesul de pierdere a masei osoase, acesta revenind la rate normale.

S-a demonstrat, de asemenea, că extractul de rodie reduce depresia.

Un alt beneficiu al rodiei este protejarea inimii. După menopauză, riscul de deces ca urmare a bolilor de inimă coronariene creşte de 2-3 ori.

După cum a arătat un studiu din anul 2000, conţinutul de antioxidanţi din sucul de rodie previne oxidarea colesterolului rău şi apariţia aterosclerozei. Totodată, sucul de rodie reduce tensiunea arterială şi acumularea de placă în arterele carotide. În plus, acesta subţiază sângele, prevenind formarea cheagurilor.

Un studiu din 2007 a arătat că un consum de 220 ml de suc de rodie, timp de 3 luni, a dus la creşterea fluxului de oxigen la nivelul muşchiului cardiac, în cazul bolilor coronariene.

S-a demonstrat, de asemenea, că rodia are efecte anticancerigene împotriva tumorilor mamare. Potrivit unui studiu din 2011, extractul de rodie poate preveni cancerul la sân.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: greenmedinfo.com