Salată cu efect puternic anti-cancerigen și protector! Se prepară din varză, măr și morcov!

În prezent dieta noastră este cu mult mai complexă decât în trecut. Meniul bucatelor pe care le consumăm a devenit mult mai bogat, cu toate acestea cantitatea produselor cu potențial cancerigen a crescut cu mult și ea. Cunoașterea acestui fapt trist cere de la noi luarea de măsuri.

Din fericire, ne putem păzi de cancer destul de simplu. Nu trebuie decât să includem în dieta noastră zilnică cât mai multe produse anti-cancerigene, care ar neutraliza efectele nefaste ale produselor cu potențial cancerigen.

Varza, și mai ales cea roșie, este în acest sens un aliment aproape de neînlocuit! În ciuda faptului că conține multă apă, varza este arhi-bogată în vitamine, minerale, elemente utile și agenți anti-cancerigeni.

De asemene, mărul și morcovul la fel sunt produse cu proprietăți anti-cancerigene remarcabile. Ele conțin falcarinol, luteină, beta-caroten și sinigrină, substanțe care pot neutraliza restul substanțelor cancerigene.

În continuare îți propunem rețeta unei salate care te va păzi pe tine și familia ta de cancer.

Vei avea nevoie de: 

  • 250 g de varză roșie
  • 1 măr
  • 1 morcov
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • sare

Ce faci mai departe:

Varza se taie fin, morcovul se dă prin răzătoare iar mărul se taie bețișoare. Într-un vas separat se amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie și sarea (la dorință poți adăuga alte condimente). Sosul se toarnă peste varză, măr și morcov, după care salata se amestecă.

Înainte de a servi această salată este bine să o lași să se ”odihnească” timp de 10-20 de minute.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: expresso.co.uk, milkandbun.com