Salata de castraveţi cu usturoi reduce nivelul colesterolului, normalizează tensiunea arterială, ajută la digestie

Hipertensiunea arterială reprezintă o afecţiune cronică, ce se caracterizează prin valori crescute ale presiunii sângelui asupra pereţilor arteriali. Aceasta poate duce la apariţia bolilor cardiace sau accidentelor vasculare cerebrale.

Pentru a normaliza tensiunea arterială ridicată, există diverse alimente care ajută la scăderea acesteia. Castraveţii şi usturoiul fac parte din această categorie.

Castraveţii şi usturoiul

Usturoiul este bogat în săruri minerale, microelemente, vitamine (A, B, PP, C), alicină şi garlicină, ultimele având efecte antibiotice.

Castraveţii conţin potasiu, fier, siliciu asimilabil, magneziu şi fosfor. Iar în coajă se găseşte cea mai mare parte a vitaminei C, A şi complexul de vitamine B, a enzimelor care contribuie la procesul digestiei şi al metabolismului.

Salată pentru reglarea tensiunii arteriale

Ingrediente:

  • 1 castravete
  • 1 lingură de oţet de mere
  • 300 ml de apă
  • 3 căţei de usturoi
  • puţină sare
  • câteva frunze de mentă sau de coriandru proaspete, mărar (opţional)

Mod de preparare:

Curăţaţi căţeii de usturoi şi spălaţi-i, după care pisaţi-i bine împreună cu puţin praf de sare într-un bol de lemn. Adăugaţi oţetul de mere şi amestecaţi bine. Spălaţi apoi castraveţii şi tăiaţi-i cu tot cu coajă în bucăţi mici. Turnaţi apa în bol şi amestecaţi din nou.

Mod de administrare:

Consumaţi salata zilnic timp de o lună.

Scade nivelul colesterolului şi reglează tensiunea

Salata contribuie la reducerea nivelului de colesterol, prevenind formarea plăcii de grăsime în artere. Reglează tensiunea arterială, desfundă vasele de sânge îngroşate de depunerile de colesterol, reduce riscul bolilor de inimă şi al accidentelor vasculare cerebrale.

Previne apariţia aterosclerozei

Consumul regulat al acestei salate reduce colesterolul rău, formarea plăcilor de aterom şi adeziunea moleculelor de sânge.

Echilibrează glicemia

Salata stimulează pancreasul să producă insulină şi echilibrează glicemia prin acţiune directă.

Ajută la digestie

Salata de castraveţi cu usturoi contribuie la digestia proteinelor. Datorită conţinutul de fibre şi apă, salata sporeşte peristaltismul intestinal, precum şi eliberarea de sucuri digestive.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.