Salata de sfeclă roşie este un excelent remediu ce combate bolile sezonului rece şi stimulează digestia

Sfecla roşie poate fi păstrată şi pe timp de iarnă, fără să-şi piardă proprietăţile, fiind un remediu excelent pentru sănătate în timpul sezonului rece. Este foarte benefică pentru copii în timpul perioadei intrauterine, întrucât substanţele pe care le conţine protejează fetusul.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Proprietăţile vindecătoare ale sfeclei sunt cunoscute de mai bine de 100 de ani, când au fost descoperite primele remedii tradiţionale.

Betalaina, substanţa care dă culoare sfeclei roşii, este foarte sensibilă la fierbere şi coacere. Sfecla va fi consumată doar fiartă. După ce a fiert, se curăţă de coajă, se dă prin răzătoare, se adaugă 1-3 rădăcini de hrean rase, apoi sare, ulei şi oţet după gust. La final se adaugă şi puţină miere, se amestecă bine toate ingredientele şi se pun într-un borcan închis ermetic.

Salata de sfeclă poate fi păstrată în frigider, timp de două săptămâni, fără a-şi pierde proprietăţile. Combate excelent răcelile, bronşitele, afecţiunile renale şi cele urinare. De sărbători, salata de sfeclă cu hrean este nelipsită de pe masa multor români. Şi asta deoarece stimulează digestia şi previne apariţia gastritelor, dislepsiilor şi balonării.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment